La  localitat de Sant Just Desvern s’ha bolcat amb el Territori Special Sant Just. Unes 900 persones entre esportistes, entrenadors, familiars, voluntariat, públic assistent han participat en un triple Campionat de Catalunya amb presència internacional com és Special Olympics Andorra i Polisportiva Olimpia Onlus i les Comunitats Autònomes de Madrid i València.

El Village ha estat un punt de trobada per a tothom. Activitats lúdiques a l’escenari com zumba, taekwondo o tallers per a tothom amb pintura, els personatges de Star Wars i molta música. Una altra activitat paral·lela més d’aquest Territori Special ha estat el Programa de Salut de Special Olympics Internacional, Health Promotion, per ajudar a millorar els hàbits saludables dels esportistes. Què han de menjar, com s’han de rentar les dents, etc.

El bàsquet amb la majoria dels esportistes, més de 500, han jugat en el Complex de la Bonaigua de manera ininterrompuda. El tennis amb 40 esportistes ha tingut lloc a Mèlich Sport i on també s’han disputat les proves de destresses i el ciclisme amb 21 esportistes en el Parc Ciclista del Llobregat.

L’alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà, el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau i la presidenta de la Federació ACELL, Marina Gómez, han estat presents durant tota la jornada donant medalles i trofeus a tots els nostres esportistes. Els padrins d’honor del Territori Special, l’ex jugador de bàsquet, Roger Grimau i la ciclista Marta Vilajosana, també han acompanyat als participants.

L’acte de cloenda del campionat tindrà lloc a les 19h en el Camp de Futbol Municipal on totes les delegacions desfilaran i on també la ciutat de Sant Just passarà el relleu del moviment Special Olympics a les ciutats de la Seu d’Urgell i d’Andorra la Vella, on el 2018 es disputaran els Jocs Special Olympics.

El Territori Special no només és esport. És un esdeveniment que vol apropar l’esport adaptat a la població i canviar la perspectiva i les mirades envers les persones amb discapacitat intel·lectual. La missió de Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL és aconseguir una millor i major inclusió social del col·lectiu mitjançant l’esport i el lleure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada