circulacio-sant-julia El Servei de Circulació de Sant Julià ha preparat per aquest divendres i dissabte la primera Festa de la Bicicleta a la parròquia amb l’objectiu de potenciar l’ús de la bici i conscienciar els joves i la població en general sobre les mesures de seguretat que cal prendre quan se circula per les diferents vies. Segons ha explicat el cap de Circulació, Àlex Gil, la idea va sorgir arran de la participació d’esportistes d’elit com Joaquim ‘Purito’ Rodríguez en les sessions d’educació viària que imparteixen a les escoles. Amb la combinació de les activitats programades per la Festa de la Bicicleta i la col·laboració d’estrelles del ciclisme, Gil ha considerat que els infants interioritzen més les recomanacions sobre seguretat. Divendres tindrà lloc la jornada més formativa amb cinc tallers al Centre Esportiu per als escolars de tercer cicle de la parròquia. Dissabte serà el torn de la jornada més lúdica amb una bicicletada popular per a tots els públics, tant lauredians com d’altres parròquies. Com ha manifestat el conseller d’Esports, Oliver Alís, l’objectiu és que l’acollida sigui bona i tingui continuïtat. ‘És bo per a la canalla i per a la parròquia’, ha opinat.

La bicicleta serà la protagonista a Sant Julià durant dos dies aquest divendres i dissabte. Arran de la participació de ciclistes de renom com ‘Purito’ Rodríguez, Xavier Florencio o Emili Pérez en les jornades d’educació viària que realitza el Servei de Circulació de la parròquia, els agents van constatar que amb el ‘ganxo professional’ els infants feien més cas dels consells que se’ls transmeten, segons ha indicat el cap de Circulació, Àlex Gil. Seguint aquest aspecte, el servei ha organitzat amb el Comú una Festa de la Bicicleta que combina activitats formatives i lúdiques, per als escolars i per a la població en general.

La primera jornada es farà aquest divendres amb cinc tallers per als 150 alumnes de tercer cicle de les escoles lauredianes. En primer lloc, els agents del Servei de Circulació i els Bombers d’Andorra faran una xerrada amb un audiovisual en què participen els ciclistes d’elit i que reflecteixen diverses situacions que es poden trobar els infants quan circulen per la via pública. A més, els Bombers també impartiran un curset sobre primeres cures i Jorma Bikes donarà algunes instruccions de manteniment i reparació de bicicletes als més petits. Per la seva part, l’Sprint Club Andorra instal·larà al Centre Esportiu un circuit d’habilitats i l’equip de ciclisme professional Katusha disposarà d’un espai d’exposició en què els ciclistes professionals signaran autògrafs i es faran fotografies amb els escolars.

Dissabte la jornada serà més esportiva i de lleure i tindrà com a activitat principal una ruta cicloturista per la parròquia. La cursa oberta a tothom tindrà un recorregut de tres quilòmetres per la parròquia i començarà a les 10 hores a la plaça de la Germandat. A més, estarà encapçalada pels ciclistes professionals que han participat en la promoció de la festa.

L’objectiu, segons ha indicat el conseller d’Esports, Oliver Alís, és que hi acudeixin molts nens i famílies de la parròquia però també d’altres àrees del país i que la festa tingui continuïtat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada