Sant Julià uneix l’oferta cultural i esportiva d’estiu per arribar a un públic més ampli

El Comú lauredià ha presentat aquest dimecres la seva programació d’activitats d’estiu que uneix l’oferta cultural de l’escola d’arts escèniques Trivium amb l’esportiva de Sasectur, passant així de dues a quatre opcions: matí de dansa, música i teatre; matí d’esports actius; activitats tot el dia amb Trivium al matí i casal infantil o d’esports a la tarda; i tot el dia o tardes de casal infantil o d’esports. Amb aquesta aposta conjunta, com ha indicat la consellera de Cultura, Maria Servat, es vol oferir un estiu ‘més dinàmic, més divertit i més enriquidor’ i arribar a un públic més ampli. Les activitats estan adreçades a infants de 3 a 16 anys i tindran lloc del 2 al 7 de juliol en el cas del Trivium i del 2 de juliol al 7 de setembre el casal infantil i el d’esport.

Els infants lauredians tindran a la seva disposició una oferta més àmplia i variada per aquest estiu. El Comú de Sant Julià, seguint l’objectiu d’unir esforços, ha optat per unir les activitats culturals del Trivium amb les esportives de Sasectur. D’aquesta manera, s’obren dues noves opcions per als més petits i alhora poden iniciar-se en activitats diferents.

Segons ha explicat el conseller d’Esports, Oliver Alís, fins ara les opcions eren ‘molt diferenciades i per tant abastaven menys gent’. Amb aquest canvi, esperen arribar a més persones i potenciar el Trivium amb l’experiència de Sasectur a través dels casals infantils i d’esports, ha afegit.

Enguany, del 2 al 13 de juliol, els infants de 4 a 12 anys podran participar en els matins de Trivium, on faran activitats lúdicoformatives en dansa, música i teatre. Els nens més grans, de 10 a 16 anys, es poden apuntar als matins d’esport actiu on practicaran diferents activitats esportives i sortides.

D’altra banda, les altres dues opcions que poden ocupar tot el dia són els matins de Trivium més tarda de casal infantil o d’esport per a nens de 4 a 12 anys i del 2 al 13 de juliol; i durant tot el dia o només tardes el casal infantil per als nens i nenes de 3 a 5 anys i el d’esports per als de 5 a 14 anys, del 2 al 7 de setembre.

Així mateix, el Comú també ha aprofitat el tríptic informatiu de les activitats d’estiu per promocionar l’oferta de Calonge, amb dues sortides de sis dies; una d’esport aquàtic i una altra de gimnàstica rítmica. Ambdues per a nens i nenes de 7 a 16 anys i del 2 al 7 de juliol.

Pel que fa als preus, el conseller d’Esports, Oliver Alís, ha assegurat que ‘s’ha fet un esforç per mantenir-los’. Aquests van dels 25 euros setmanals per als residents en activitats de matí als 100 euros per setmana per als no residents en activitats de tot el dia. Les inscripcions ja estan obertes al Centre Cultural i de Congressos Lauredià i al Centre Esportiu de Sant Julià.

Tot i que esperen incrementar la participació en les activitats, tant la coordinadora de Trivium, Elisenda Palomares, com el director de Sasectur, Ramon Ibars, han destacat la possibilitat de conformar un ‘estiu a la carta’. A més, Palomares ha indicat que és ‘una oportunitat única per als nens de la parròquia’, ja que es tracta d’un projecte educatiu seriós que ofereix una activitat complementària a l’educació de l’escola.

TOTES LES NOTÍCIES