Sant Julià reparteix unes 2.700 racions d’escudella de Sant Sebastià

L’escudella de Sant Sebastià ha omplert de gent la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria per gaudir del tradicional plat que s’elabora per aquestes dates. Aquest diumenge s’han repartit entre unes 2.600 i 2.700 racions que s’han elaborat amb uns 350 quilos de carn i 200 de verdura.

L’elaboració de la tradicional escudellada de Sant Sebasità va començar aquest dissabte a la tarda, quan es van preparar els ingredients per tenir-ho tot llest per aquest diumenge al matí.

‘Entre carn, que deuen ser d’entre 350 quilos o 400; les verdures que són uns 200 quilos -perquè n’hi ha moltes i diferents-, i racions oscilem entre les 2.600 o 2.700’, ha explicat l’encarregat de l’escudella, Néstor Santañes.

Santañes ha explicat que des de les 6.00 hores del matí, a la plaça Germandat, s’han començat a preparar les escudelles, que han estat elaborades per una cinquantena de membres de la germandat de Sant Sebastià.

Cap a dos quarts d’una ja hi havia qui començava a fer cua a la plaça i cap a les dues, dues cues a banda i banda de la plaça arribaben fins l’avinguda Verge de Canòlich per degustar el tradicional plat.

TOTES LES NOTÍCIES