Sant Julià reparteix 2.800 racions d’escudella de Sant Sebastià

La Germandat de Sant Sebastià s’ha encarregat un any més de preparar i organitzar la tradicional escudella per celebrar la diada del seu patró. En total, s’han repartit unes 2.800 racions, una xifra similar a la de l’any passat, segons ha reconegut el cap dels escudellaires. El fet de caure en divendres i ser de les últimes escudelles d’Andorra ha estat, com ha indicat la cònsol major, Montserrat Gil, un dels motius que ha animat als lauredians a participar en l’esdeveniment.

La plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria s’ha omplert de gom a gom per gaudir de la penúltima escudella d’Andorra d’enguany. Des de primera hora del matí, els membres de la Germandat de Sant Sebastià han estat treballant intensament en la preparació de la tradicional escudella en honor al seu patró.

La recepta compta amb més de 600 quilos de carn, entre botifarra negra i blanca, gallina i porc; i amb uns 250 quilos de verdures amb api, pastanaga o carbassa. En total, se n’han pogut oferir al voltant de 2.800 racions, segons ha explicat el cap dels escudellaires, una xifra similar a la de l’any passat, ha reconegut.

El president de la Germandat de Sant Sebastià, Enric Naudi, ha volgut desitjar una bona diada a tots els assistents i ha destacat el paper de l’entitat com a mostra de tradició però també ‘amb voluntat de perdurar en el temps, fomentant el moviment associatiu de Sant Julià’.

Per la seva part, la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, s’ha mostrat molt contenta de l’alta afluència de gent i ha considerat que el fet que sigui de les últimes escudelles del Principat i que caigui en divendres -quan molta gent plega de treballar al migdia- facilita que els veïns de Sant Julià i d’altres parròquies s’acostin a la plaça de la Germandat a gaudir del dia i a menjar escudella.

Al tradicional acte també hi eren presents la resta de la corporació laurediana, inclosos els membres de l’oposició, Rossend Areny i Josep Roig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.