Sant Julià recorda a Robert Capa

El Museu del Tabac i el Departament de Turisme i Comerç de Sant Julià de Lòria organitzen les Jornades CapaLauredianes que se celebraran del 7 al 13 d’octubre amb diferents activitats relacionades amb Robert Capa.

Del dilluns 7 al dissabte 12 Exposició de llibres sobre Robert Capa i fotografia
De dilluns a divendres de les 9 h a les 19 h i dissabte de 10 h a 13 h a la Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria Per a més informació telèfon, (+376) 744 044 a/e: biblioteca@comusantjulia.ad

Dimarts 8 a les 21.30 h a l’Auditori Rocafort del Centre cultural i de congressos lauredià Projecció del documental “La Maleta Mexicana” de Trisha Ziff (2011 / 90 min.)
“La maleta mexicana” explica la història dels 4.500 negatius que els prestigiosos fotògrafs Robert Capa, Gerda Taro i David “Chim” Seymour van fer durant la Guerra Civil espanyola, negatius que es van donar per perduts durant la guerra i que van aparèixer 70 anys després en un apartament de Ciutat de Mèxic. La pel·lícula també posa de manifest el paper que Mèxic va representar durant la Guerra Civil donant suport a la República, i revela la forma com Espanya s’enfronta avui dia amb el seu propi passat, trenta anys després de la Transició. Entrada: 3€, a la venda a taquilla 1 hora abans de la projecció

Dimecres 9 de les 20 a les 22 h al Museu del Tabac Taller de fotografia nocturna
Si es fa fosc, no deixis la càmera a casa! Vine a conèixer els millors secrets professionals per a treure el màxim partit a la teva càmera i fer fotografies nocturnes espectaculars. Aquest taller, enfocat a una petita part d’una gran disciplina, pretén sobretot motivar noves iniciatives fotogràfiques. La formació sempre és necessària per a la millora però sobretot que aquesta formació serveixi per poder ampliar els coneixements, teòrics i pràctics. Taller impartit pel fotògraf Sergi Pérez Requisits: Dur càmera pròpia (trípode si se’n disposa) De les 20 a les 22 h al Museu del Tabac Inscripció: 10€ – Places limitades: informació i reserves a l’Oficina de Turisme de Sant Julià de Lòria o al (+376) 744 044 abans del dilluns 7 a les 20 h.

Dijous 10 a les 19 h al Museu del Tabac Visita guiada Robert Capa Retrospectiva
Activitat gratuïta – Places limitades, reserves al (+376) 741 545

Dissabte 12 a les 11.30 h al Museu del Tabac Escape Room Familiar
Durant la sessió d’Escape Room els assistents viatjaran a l’Andorra del passat, a l’any 1918, i es trobaran amb la Pura i la Cali, dues cigarreres que busquen la manera d’exterminar la plaga del Cogollero del tabac, un lepidòpter que està acabant amb la plantació de tot Andorra. Els assistents hauran d’ajudar a la Cali i la Pura a trobar l’antídot, resolent proves d’enginy, destresa, deducció, raonament, entre altres, per tal de poder exterminar el lepidòpter abans d’una hora. Activitat gratuïta – Places limitades: reserves al (+376) 741 545

Dissabte 12 a les 18 h al Museu del Tabac Escape Room Adults
L’Isabel i la Joana són dues dones que formen part de la Resistència contra el feixisme (els Maquis) i necessiten ajuda per protegir l’anonimat d’alguns dels seus compatriotes que estan a punt de ser descoberts per la guàrdia civil.
Activitat gratuïta – Places limitades, reserves al (+376) 741 545

Diumenge 13 de les 10 h a 13 h al Museu del Tabac
Gimcana fotogràfica Si tens entre 8 i 16 anys, no et perdis aquest joc que et permetrà descobrir el món de la fotografia de la forma més divertida! A través del joc per equips es pretén crear l’aprenentatge i la motivació necessària perquè els més petits gaudeixin de la fotografia i els hi permeti adquirir una visió diferent d’aquesta pràctica. Màxim de participants: Fins a 12 participants. Grups: 4 grups de 3 nens cada grup.
Distribució del temps: – 30 minuts per l’explicació de l’activitat i l’organització dels grups. Es lliura el full de guia a cada equip. – 2 hores per la realització de les fotografies seguint el full guia. – 30 minuts pel lliurament de les fotografies i descàrrega. Final d’activitat: S’atorga la “nota” final de l’activitat valorant la quantitat i qualitat de les fotografies realitzades per cada grup segons els criteris que determini el Coordinador de l’activitat. Taller impartit pel fotògraf Sergi Pérez Requisits: Dur càmera pròpia o telèfon mòbil amb càmera (Nota: Caldrà que el pare/mare o el tutor legal signin una autorització i que adjuntin una fotocòpia de l’assegurança extraescolar)
Activitat gratuïta – Places limitades: informació i reserves al (+376) 744 045, en el correu turisme@comusantjulia.ad o a l’Oficina de Turisme del Comú de Sant Julià de Lòria abans del divendres 11 a les 20 h

Menú Especial Capa Del 7 al 13, la Pizerria Àngelo de Sant Julià ha el·laborat un menú especial per a l’ocasió.

Totes les activitats requereixen reserva prèvia i tenen capacitat limitada.

TOTES LES NOTÍCIES