Skip to content

Sant Julià recondueix despesa per més de 2 milions

Reunió del comú de Sant Julià
Reunió del comú de Sant Julià. Foto: Comú de Sant Julià de Lòria

La sessió de ordinària del Consell de Comú de Sant Julià de Lòria, celebrada de manera telemàtica aquest divendres, ha servit per aprovar els reconduïts de l’exercici 2020 al 2021. Es tracta de despeses que en acabar l’any encara es trobaven en curs o no s’ha rebut la factura corresponent. Així, s’ha aprovat reconduir a l’exercici 2021 un total de 2.149.897 euros dels quals 1.907.700 euros corresponen a despeses d’inversió, prop d’1.300.000 euros corresponen a treballs de la cartografia cadastral i del dipòsit d’aigua de Nagol, i 242.196 euros despesa corrent.

També s’ha aprovat un pla de reestructuració de l’administració que es basa en l’Ordinació de la Funció Pública i en la Llei 9/2020 de mesures de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic. En aquest sentit, s’han aprovat diferents reglaments:
– Reglament intern pel personal del Comú
– Reglament intern del Servei de Circulació comunal i nou complement específic pel personal del Servei de Circulació
– Reglament de compensacions pel personal del Comú
– Reglament de carrera professional horitzontal i gestió de l’acompliment per personal del Comú
– la nova estructura organitzativa dels llocs de treball amb la nova graella salarial i la modificació de l’article 77 de l’Ordinació de la Funció Pública
– Reglament d’horaris del personal de diferents departaments comunals

El cònsol major, Josep Majoral, ha destacat que “l’objectiu és assolir una racionalització econòmica i dels recursos humans, així com aplanar les corbes de creixement de l’administració comunal”. Ha afegit que “no es tocaran els salaris, es professionalitza el creixement laboral i s’estableixen les mateixes regles per a tothom per evitar greuges entre treballadors”.

També ha explicat que per arribar a l’aprovació dels reglaments, prèviament es van presentar en reunions de caire polític en les quals han participat els tres consellers de la minoria, reunions amb els diferents caps de departament liderades per l’empresa externa de recursos humans i reunions a títol personal entre els treballadors o els representants de l’associació de treballadors amb els cònsols o amb el departament de recursos humans. Després, se’ls va fer arribar un primer esborrany de la documentació i van tenir 13 dies per fer les esmenes escaients. De les efectuades, Majoral ha informat que el 90% han estat considerades favorablement.

La votació ha comptat amb l’abstenció dels tres consellers de la minoria manifestant, segons Ma Àngels Aché, que “ha faltat consens que permetés fer un intercanvi dinàmic de propostes i esmenes i que una comunicació més directa hauria permès evitar dubtes i esvair malentesos”.

 

Urbanisme

S’han aprovat, a més, diferents punts en matèria urbanística: la modificació del POUP, la delimitació amb comunal del terreny anomenat Comes del Guisal d’Aixirivall, la protocolarització i del plànol totpogràfic d’una permuta a la zona de Roques Rodones i el procediment administratiu per la declaració d’alteració de la qualificació jurídica d’un bé immoble demanial en un bé patrimonial.

També s’ha aprovat l’Ordinació reguladora del deure d’ús, conservació, de les ordres d’execució i de l’execució subsidiària per part del Comú. Permetrà comença a donar resposta a una problemàtica que Sant Julià de Lòria té des de fa anys amb les urbanitzacions ja que és la que més en té del país i que, segons el cònsol major, “està bloquejant el desenvolupament de la parròquia”.

La Llei del sòl ja establia un termini de 6 anys per entregar les urbanitzacions. Anys després, moltes estan sense acabar perquè els propietaris no volen o no poden fer front a les despeses que comporta o bé perquè no s’ha pogut identificar-los a tots. Amb aquesta Ordinació, el Comú podrà en la mesura de les seves possibilitats acabar-les i després reclamar als propietaris que no s’hi hagin avingut i que passaran a ser deutors de l’administració.

En aquest sentit, ja s’ha posat fil a l’agulla amb l’urbanització Font de la Vall, a Aixirivall, on el 98% dels propietaris estan d’acord en acabar-la, i s’està en converses amb altres d’Auvinyà i Certers.

[do_widget id=category-posts-pro-64]

Fòrum d'Economia 2024