El barri de Rocacorba de Sant Julià de Lòria acull aquest diumenge la que serà la darrera fira de la temporada. Però l’èxit d’aquests esdeveniments ha dut el Comú a preparar-ne també per a l’estiu. Seran ‘minifires nocturnes’, segons ha explicat el conseller de Social, Carles Àlvarez, que afirma que l’objectiu de dinamització s’està complint.

La Fira de l’Art que acull Sant Julià aquest diumenge és la darrera abans de l’aturada de l’estiu mentre s’espera que arribi la Vila Medieval, que tindrà lloc al setembre. Però no caldrà esperar fins aleshores per assistir a una fira a Sant Julià, doncs el Comú ja en prepara en format potser més reduït, batejades pel conseller de Social com ‘minifires nocturnes’. La primera tindrà lloc coincidint amb la celebració del Mundial de Trial, el 15 de juny.

S’arriba a aquesta ampliació vist l’èxit de les diferents fires que s’han anat celebrant al llarg de l’any. ‘La valoració des del Comú és molt positiva, i de la part dels comerciants també’, que a més d’estar contents ‘demanen contínuament fer més fires’, ha assegurat Àlvarez. La idea al darrera d’aquesta política de fires és la ‘d’anar peatonalitzant petits trams per poc temps per donar animació al poble’.

Tot plegat dóna ànims a la corporació comunal per anar muntant una fira rere una altra, que entén que si els comerciants hi insisteixen, i fins i tot en vénen d’altres parròquies, serà perquè els compensa i en treuen algun benefici de treballar els diumenges a les fires. Així, després que se celebri la Vila Medieval, s’està treballant perquè el sector vinícola del país tingui un espai a la fira del Roser, i ja es preparen d’altres fires per celebrar-ne una cada mes fins arribar al desembre amb la Santa Llúcia.

Així doncs, es podria dir que pel cantó dels comerciants la fira de cada primer diumenge de mes a Sant Julià està consolidada, i ara falta acabar-ho de consolidar entre el públic. La voluntat del Comú és que igual que la gent coneix que a la Seu d’Urgell hi ha mercat els dimarts i els dissabtes, doncs coneguessin que cada primer diumenge de mes hi ha una fira a Sant Julià, i que ‘poden venir a passar el dia, que hi haurà gent, podran dinar, trobaran coses per la canalla, activitats i espectacles, i que és un dia per passar-lo amb família a Sant Julià’.

En la fira de l’Art, que se celebra aquest diumenge, hi participen, com sempre, un centenar d’expositors, entre els quals una setantena són artistes que han aprofitat per treure el seu taller al carrer i vendre algunes obres. A més, s’hi poden trobar altres productes, com els alimentaris i les seccions de Cuines del Món i dels jocs pels menuts.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada