Sant Julià plantejarà al Consell crear una taula de treball sobre les competències

gil2Esperada sessió de consell de comú aquest vespre a Sant Julià de Lòria, recordem, l’única corporació que s´oposa a l´acord institucional entre el Govern i els comuns per la delimitació de competències i transferències. El comú ha aprovat una proposta destinada al Consell General.

La proposta de Sant Julià planteja la creació d’una taula de treball per tractar les competències i les transferències amb la participació del Govern, els comuns, el Consell General i una representació de les minories comunals. L’objectiu és abordar com encaixen els diferents organs de l’estat en un moment econòmic difícil.

El comú ha decidit posposar la ratificació de l’acord entre el Govern i els comuns a l’espera dels fruits que doni aquesta proposta de treball que s’enviarà aquesta setmana al Consell General.

Montserrat Gil ha explicat en directe a L’Informatiu Vespre d’Andorra Televisió els motius pels quals s’oposen a l’acord entre el Govern i la resta de comuns: “Vam rubricar un acord per les competències però en cap moment es demanava treballar la llei de transferències”.  Per això volen treballar les dues lleis de forma conjunta, ha afegit, ja que “si no, el finançament de les competències es complica”.