concurs-cuinaEl Comú de Sant Julià de Lòria organitza la primera edició del concurs de cuina per a infants en què col·laboraran com a membres del jurat cuiners de renom del país i de fora. Entre ells, cal destacar la catalana Mireia Anglada, que ha col·laborat amb El Bulli i El Celler de Can Roca; el reboster i el xef d’El Celler d’en Toni, Guille Cervera i Antoni Sasplugas, el xef del restaurant Can Manel, Carles Flinch i el del Mínim’s, Miquel Canturri. També serà membre del jurat el crític gastronòmic, Joan Berenguer i tots ells determinaran els plats de la final, mentre que la resta de creacions seran de lliure iniciativa. Això sí, es demanarà que siguin cuinats amb productes autòctons.

Els participants han d’haver nascut entre el setembre de 2001 i setembre de 2004 i han de formar part d’un dels sistemes educatius de Sant Julià de Lòria. La cap del Departament de Turisme i Comerç, Canòlich Ribot ha explicat que en tractar-se de la primera edició s’ha acotat a infants de la parròquia, però que en futures edicions es podria ampliar l’espectre. Justament, es farà una campanya en les escoles lauredianes per explicar el projecte per donar-lo a conèixer al màxim. Per tal de poder participar al concurs, cal presentar la butlleta d’inscripció amb totes les dades corresponents al Punt Jove Lauredià o a l’Oficina de turisme de la plaça Laurèdia abans del 19 d’octubre, ja que el curs començarà el dissabte 25.

Cada concursant haurà de realitzar el seu plat amb la presència del jurat (assignat per l’organització) i sota la supervisió d’un adult. Després de la fase eliminatòria, tres concursants hauran de cuinar un plat en la final que es durà a terme el 14 de desembre a la cota 1.600 amb motiu de La Marató de TV3 que enguany està dedicada a les malalties del cor. En aquest sentit, Ribot ha mencionat que “la idea és que els participants puguin preparar plats saludables”.

Una setmana abans de La Marató tindrà lloc la fira de Santa Llúcia, on els tres finalistes podran participar en un espectacle-demostració de figures de xocolata a càrrec de Guille Cervera amb l’objectiu de subhastar-les i aportar la recaptació a la iniciativa de TV3. El guanyador s’emportarà un viatge per a tres persones a Disneyland París; el segon, tres entrades per PortAventura amb dues nits d’hotel, mentre que el tercer rebrà una tableta Samsung. Les bases del concurs es poden consultar a www.comusantjulia.ad

Text i foto: santjulia.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada