Sant Julià ofereix avantatges fiscals per ‘alleugerir les càrregues’ de les empreses de la parròquia

El Comú de Sant Julià preveu aprovar en el pròxim consell diverses mesures per ‘alleugerir les càrregues’ fiscals de les empreses instal·lades a la parròquia i fomentar l’activitat de nous emprenedors. El cònsol menor lauredià, Manel Torrentallé, ha explicat aquest dijous que proposen rebaixar l’impost de radicació al petit comerç i, en major mesura, a les activitats lúdiques, culturals o als professionals que ofereixen serveis tècnics. També es preveu reduir l’impost de radicació de les empreses de construcció i activitats relacionades i es volen rebaixar un 80% els preus de lloguer de les sales del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. D’altra banda, aquest 2013 es permetrà fraccionar el pagament d’aquestes taxes en tres períodes i es bonificarà el 75% de la taxa de radicació de les empreses que acreditin pèrdues.

Per ‘ajudar al màxim’ a les noves empreses i les existents a la parròquia, el Comú de Sant Julià vol implementar diverses modificacions de l’Ordinació tributària per al 2013 que afecten sobretot a l’impost de radicació d’activitats comercials, empresarials i professionals. Segons el cònsol menor, Manel Torrentallé, aproximadament el 95% dels 800 empresaris instal·lats a la parròquia es podran beneficiar de les propostes.

D’entrada, el Comú aposta per rebaixar el tipus general del 3,32% al 2,75% al petit comerç. A més, les llars d’infants, acadèmies, els clubs i escoles esportives i els serveis professionals com els serveis tècnics d’agricultura, enginyeria, consultoria i assessoria o activitats relacionades amb la informàtica, la indústria farmacèutica o la producció de pel·lícules, entre altres, podran acollir-se a una rebaixa d’aquesta taxa d’entre el 60 i el 80%.

També es contemplen mesures per reactivar el sector de la construcció, especialment tocat per la crisi, com ha reconegut Torrentallé. Així, les empreses d’aquest àmbit i altres relacionades amb les instal·lacions elèctriques, vidrieria o pintura veuran rebaixat entre un 50 i un 60% l’impost de radicació, passant del 5,61% al 2,75%. Properament, ha anunciat el cònsol menor, es donaran a conèixer altres iniciatives per ‘facilitar o donar avantatges’ a la construcció ‘a nivell d’urbanisme’.

Una altra rebaixa que es proposa és la dels preus del lloguer de les sales del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, que es reduiran un 80% per potenciar la realització d’esdeveniments i serveis a empreses.

El Comú lauredià també permetrà a partir d’aquest 2013 que la liquidació d’aquestes taxes es pugui fer de forma fraccionada amb tres pagaments quadrimestrals, ‘per ajudar a la gestió de la tresoreria de les empreses’, ha assegurat el cònsol.

Per últim, les empreses que acreditin pèrdues en els comptes del 2012 podran obtenir una bonificació del 75% de l’import de la taxa de radicació, cobrint fins als 1.500 euros. En el cas de noves obertures, l’exoneració serà del 75% de l’impost d’obertura.

Torrentallé ha explicat que s’han abaixat les taxes per posar-les al nivell de les del petit comerç, encara que en l’àmbit de la cultura o l’educació cal donar ‘més avantatges i més facilitats per instal·lar-se’.

Aquestes mesures fiscals s’aprovaran previsiblement en el proper Consell de Comú i entraran en vigor al març.

TOTES LES NOTÍCIES