contenidortextilSant Julià de Lòria és la quarta parròquia que disposa d’un contenidor per  recollir roba no apta per a ser reutilitzada amb l’objectiu de poder-la reciclar, i al costat un altre en què només s’ha de dipositar la que sí que es pot reutilitzar, i de la distribució de la qual se’n fa càrrec Càritas. En el primer dels casos, es tracta d’una iniciativa que va posar en marxa ara fa uns mesos el Departament de Medi Ambient amb el suport dels comuns.

Encamp va ser la parròquia pionera a la qual es van sumar després Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i ara Sant Julià de Lòria. Anualment van a parar a la brossa unes 1.000 tones de tèxtil en mal estat, a banda de les 50 tones anuals que es reutilitzen destinant-les a entitats com Càritas o Carisma. La roba en mal estat –és a dir la no reutilitzable- es pot abocar de forma directa al contenidor.

Posteriorment, es traslladarà al Centre de Tractament de Residus, des d’on s’enviarà a una empresa de fora d’Andorra que s’encarregarà del reciclatge. Per contra, la roba que es pot fer servir, s’ha d’abocar als recipients a dins d’una bossa degudament tancada i els responsables de Càritas ja se’n faran càrrec de fer la recollida, emmagatzematge i lliurament a qui ho necessiti. Els guanys que hi pugui haver del reciclatge tèxtil es revertiran a Càritas.

Els dos contenidors de la parròquia estan situats a l’inici del carrer Doctor Palau.

Text i foto: santjulia.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada