Sant Julià es planteja avançar la data de la Vila Medieval per evitar la pluja

La parròquia de Sant Julià ha donat per acabada aquest diumenge la desena edició de la Vila Medieval, que ha aplegat una setantena de parades i ha comptat amb la implicació directa de les entitats lauredianes. El balanç final ha estat molt positiu ja que, malgrat la pluja de dissabte, s’han pogut realitzar tots els actes i l’afluència divendres i aquest diumenge ha estat major, segons ha apuntat la cònsol major, Montserrat Gil. De cara a properes edicions, però, Gil ha reconegut que es plantejaran avançar les dates de la fira per buscar unes condicions climatològiques més favorables.

Tot i que el mal temps no ha impedit el bon desenvolupament de la desena edició de la Vila Medieval, el Comú lauredià valorarà un possible canvi de dates ‘perquè cada any plou’, ha reconegut la cònsol, Montserrat Gil. Amb tot, Gil ha apuntat que es farà el possible perquè tothom estigui content, tant els visitants com els paradistes, però ‘si es pot avançar el dia millor que millor’, ha afirmat.

La cònsol ha indicat que tant els lauredians com els ciutadans de les altres parròquies van baixar ja divendres per gaudir de les activitats de la Vila, com també ho van poder fer al matí els escolars de la parròquia. Per tant, preveient el temps del cap de setmana, divendres i diumenge s’ha registrat una afluència major que altres anys, compensant així la lleugera davallada de dissabte.

Amb tot, Gil ha recordat que no ha calgut anul.lar cap acte, només se n’ha retardat algun o se n’ha canviat l’emplaçament per a fer-lo a cobert. Una de les activitats que ha destacat la cònsol són els tallers i les parades d’oficis tradicionals que ha creat un ambient ‘més participatiu’. També l’elaboració de la bufanda de la Dama Blanca, de l’escut de Sant Julià o la creació de la Vila amb figures de terrissa han estat esdeveniments molt creatius i emotius per als lauredians.

Tant l’aposta per recuperar els antics oficis com la implicació de les entitats han estat un encert, segons la cònsol, perquè ha ajudat a dinamitzar el poble ‘com nosaltres volíem’, ha manifestat.

 

‘Estem molt contents i molt satisfets de la fira medieval d’aquest any’, ha conclòs Gil.

4 comentaris

  1. Dons si, defenso Sant Julià. Algun problema?

  2. St Júlia, és evident que amb la tonteria que acabes d’escriure defens St.julià o el comú. Si tardes a ploure a partit d’ara, et recordaré aquestes frases. Tu de muntanya…poc.

  3. Joan, el dia que a tercer de primària van explicar que a la tardor plou més que a l’estiu tu vas faltar a classe no? Crec que per fer comentaris al menys s’ha de tenir el graduat escolar.

  4. jajajaajajajaajajajajajajajaajajajaajajaajaj!!!!!!! Què bona!!!!!!!!!!!!!! Avançar la data per evitar les plujes!!!!!!!! Ni que es sabes si avançant les dates no ha de ploure!!!!! ajjajaajajajajaajaj!!!!!!!! bonissim!!!!! Pregunteu a la cònsol quan nevarà!!!!! ajajajajajaaj

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES