Sant Julià encarrega un estudi d’impacte de l’heliport

El comú de Sant Julià ha encarregat estudis jurídics per estudiar les implicacions de la instal·lació de l’heliport nacional a la parròquia, tot i que insisteixen que no tenen constància que sigui la voluntat del Govern. Avui s’ha celebrat una sessió ordinària en què tampoc no s’ha presentat la liquidació de comptes del 2015.

 
La pregunta de l’oposició sobre l’eventual instal·lació de l’heliport nacional a Sant Julià de Lòria ha centrat la sessió exprés del comú d’aquesta tarda. El cònsol major, Josep Vila, ha reconegut que el Comú està estudiant les implicacions perquè no té constància que el Govern (qui té la competència) vulgui tirar endavant el projecte a Sant Julià, però en tot cas vol defensar els drets dels lauredians.

I els terrenys més idonis són, segons Unió Laurediana, els ja descartats de la Borda Vidal, ja que no causarien molèsties sobre el poble. Fonts pròximes al Comú, però, han assegurat que un privat de Certés que s’hauria oferit a acollir el projecte hauria retirat la proposta.

La sessió també ha estat caracteritzada pel retard a l’hora de presentar la liquidació de l’exercici, ja que el 31 de març es va exhaurir el termini. Des de la corporació, però, han insistit que els últims anys mai no s’ha tancat abans del maig. Pel que fa als pressupostos no s’enllestiran fins que no s’hagi completat el pla de viabilitat de Camprabassa, per al qual ja van demanar dos o tres mesos de termini. Una societat que, segons Vila, ha ingressat més aquesta temporada, tot i que encara no ha aconseguit controlar la despesa. A més, s’ha de presentar el marc pressupostari per als pròxims quatre anys, fet que retardarà el procés.

Vila també ha revelat que la passada reunió de cònsols se’ls va presentar l’avantprojecte de llei per modificar la llei del sòl per facilitar la cessió de terrenys comunals d’interés públic i que se l’estan estudiant.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.