Sant Julià desmantella el camp de tir perquè ‘és incompatible amb les activitats d’oci’

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha comunicat aquest dimecres que s’està duent a terme el desmantellament del camp de tir de la Rabassa. La cònsol ha explicat que es va prendre aquesta decisió ja fa un mes perquè es considera incompatible amb les altres activitats d’oci del camp base. A més, ha avançat que s’estan preparant noves atraccions en aquest espai i ha dit que es podrien acollir fins a dos camps de futbol d’alçada a la zona i es podrien instal·lar petits dipòsits d’aigua en el que eren les fosses de maquinària de tir.

Montserrat Gil ha reconegut que les associacions de tir van demanar al Comú que no prengués la decisió de tancar el camp de tir, però tot i així, aquesta ha estat l’única mesura que s’ha considerat possible, ja que ‘no és compatible amb les altres activitats d’oci’. Gil ha assegurat que finalment les associacions també ho han entès, ja que comprenen aquesta incompatibilitat, i de fet ja només en feien ús en ocasions especials com per la Diada de Canòlich. Aquest desmantellament del camp de tir, però, ha portat al club de tir a dissoldre’s.

Per la seva banda, el conseller de la minoria socialdemòcrata, Rossend Areny, ha valorat positivament la decisió d’eliminar aquesta activitat, perquè apunta que això farà que deixi d’existir la pràctica del tir a Andorra, una activitat que ‘no s’inclou dins el model que volem vendre cap enfora’. Així, ha celebrat que en aquest espai s’hi puguin ubicar altres activitats.

De fet, la cònsol major ha avançat que ja hi ha una nova atracció que ha d’arribar al juliol al camp base, i que també hi ha una proposta per ubicar en aquest espai un o dos camps de futbol d’alçada, ja que aquesta altitud és ‘molt òptima per les demandes que ens han fet tant la UEFA com la FIFA’, ha informat Gil. Aquestes instal·lacions permetrien així la combinació de les activitats d’oci i esports. També ha afegit que a més s’està estudiant la possibilitat que les foses on s’hi emmagatzemava la maquinària de tir es converteixin en petits dipòsits, però ha reconegut que encara es un projecte que cal revisar.

TOTES LES NOTÍCIES