Sant Julià dedicarà una fira als productes porcins en el marc del Carnaval

Els actes programats per celebrar el Carnaval a la parròquia de Sant Julià inclouran enguany una fira dedicada al porc. Una cinquantena de paradistes, principalment lauredians però també d’altres parròquies, prendran part d’aquesta Fira Agroporcina que tindrà lloc el pròxim diumenge 10 de febrer durant tot el dia al barri de Rocacorba. La Ruta de la Tapa serà una altra de les activitats previstes. S’iniciarà aquest dijous i comptarà amb la participació de 22 establiments. Per últim, la Gran Rua de diumenge tindrà una carrossa pròpia de l’Esbart Lauredià pel seu 50è aniversari i ja arriba als 400 inscrits.

Una fira agroporcina és la novetat dels actes de Carnaval de Sant Julià. Tindrà lloc aquest diumenge 10 de febrer de les 10 a les 20 hores i voltarà entorn del porc i dels productes que se n’elaboren. Hi prendran part una cinquantena de paradistes lauredians però també d’altres parròquies i es dividirà en tres zones. La primera s’ubicarà a la plaça Laurèdia i oferirà activitats per als més petits. La segona serà al costat de l’Hotel Coprínceps, on s’hi mostrarà el mondongo, la tradició de farcir el porc.

Per últim, a la part alta de l’avinguda Verge de Canòlich s’hi col·locarà la fira multisectorial amb les botigues de roba, bijuteria, alimentació, etc. Així mateix, en el marc d’aquesta fira es podrà comprar un tiquet per cinc euros i que inclourà una bossa de trumfes de 2,5 euros, una guardiola en forma de porc, una tapa de la Ruta de la Tapa, una planta i una bossa de fruits secs.

El primer dels actes del Carnaval serà precisament la Ruta de la Tapa, que s’inaugurarà aquest dijous a les 20.30 hores i que comptarà amb un total de 22 establiments de restauració, cinc més que en la quarta edició, segons ha explicat la consellera de Cultura, Maria Servat. Durant quatre dies, els restaurants, bars i hotels serviran tapes a un preu de dos euros i es mantindrà el passaport amb el qual els consumidors podran participar en sorteigs i guanyar premis.

Per últim, dins l’activitat pròpia de Carnestoltes també diumenge 10 s’ha programat la Gran Rua que ja compta amb uns 400 inscrits i que enguany incorpora una carrossa pròpia per a l’Esbart Lauredià que compleix 50 anys. Pel que fa a les comparses ja hi ha una vuitantena d’inscrits, entre els quals les dels ninotaires, bruixots i dimonis. A petició de la Comissió de Festes, dissabte i diumenge al vespre hi haurà ball de disfresses i disco mòbil amb l’orquestra Cimarrón.

Dissabte es lliuraran els cinc premis a les disfresses individuals, dotats amb 1.100 euros en total, i diumenge els tres premis per a les comparses, tres més per a les carrosses i el premi lauredià dotats amb 3.100 euros.

El pressupost total del Carnaval lauredià ascendeix a 26.000 euros, 3.000 euros més que l’any passat ja que s’incorpora una carrossa nova, com ha explicat Servat.

Amb aquestes accions, segons ha destacat el conseller d’Agricultura lauredià, Carles Àlvarez, el Comú vol ‘reactivar i donar il·lusió’ als comerciants i a la zona del barri de la Rocacorba.

TOTES LES NOTÍCIES