Sant Julià de Lòria torna a vibrar amb l’Esbart Laurèdia i el seu espectacle ‘Dotze mesos’

El  ball i la tradició han tornat a fer-se visibles a Sant Julià de Lòria, gràcies a l’espectacle ‘Dotze mesos’ de les seccions infantils i juvenils de l’Esbart Laurèdia, que ha aplegat a més d’un centenar de persones a l’Auditori Claror de la parròquia laurediana. El recorregut pels diferents mesos de l’any i les diferents estacions assimilant-ho a diversos balls tradicionals, ha estat el fil conductor d’aquest nou espectacle presentat per l’agrupació. El director de l’Esbart Laurèdia, Jaume Torra, ha destacat la voluntat pedagògica de la representació, atès que un dels objectius és “donar a conèixer les nostres tradicions i que els petits puguin entendre el que fan i perquè ho fan”. A més, gran part del repertori és nou, el que ha suposat una tasca de documentació “molt important”, segons ha manifestat Torra.

L’esbart laurèdia ha celebrat aquest diumenge a la tarda el tradicional espectacle de les seccions infantils i juvenils de l’agrupació, a l’Auditori Claror de la parròquia laurediana. L’espectacle ‘Dotze Mesos’, nom amb què s’ha batejat la representació ha servit per tancar la temporada dels més petits de l’esbart de la parròquia laurediana i ha comptat amb la presència de més d’un centenar de persones.

Un total de 13 balls han permès a l’espectador apropar-se a la realitat de les danses populars lligades a diferents indrets de la cultura catalana i andorrana, gràcies a un recorregut pels diferents mesos i estacions de l’any.

El director de l’agrupació, Jaume Torra, ha destacat que la meitat de les coreografies que s’han representat aquest diumenge són noves i ha explicat que “hi ha moltes danses que ja teníem que les hem adaptat a un mes de l’any, però ens vam adonar que no teníem cap ball representatiu de Quaresma o Setmana Santa”.

Torra, també ha indicat que un dels objectius principals d’aquest tipus d’espectacle és “donar a conèixer les nostres tradicions i que els petits puguin entendre el que fan i perquè ho fan”, ja que la funció pedagògica “sempre és una de les prioritats”. Els petits de 4 a 14 anys han representat les diferents danses tradicionals -la Moixiganga, Quaresma, el Ball de nans, entre altres-, mitjançant els diferents mesos de l’any com a fil conductor.

D’altra banda, cal recordar que l’espectacle ‘Humor i dansa’ del cos de dansa s’ha posposat pel novembre.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES