El  Comú de Sant Julià de Lòria ja ha iniciat els passos per plasmar el projecte del ràfting al riu Valira. Per això, des d’aquest mateix divendres es pot consultar el document sobre les consideracions ambientals del projecte d’adequació del riu Valira i també s’ha tret el concurs nacional per a l’adjudicació de les obres.

El Comú de Sant Julià de Lòria ja ha començat a fer passos per plasmar el projecte de ràfting al riu Valira entre el poble i la frontera del riu Runer. Per aquest motiu, des d’aquest mateix matí és possible consultar el document sobre les consideracions ambientals del projecte d’adequació del riu Valira per a la pràctica del ràfting. Els ciutadans interessats a veure aquesta documentació o presentar al·legacions ho podran fer durant un període de 15 dies hàbils des d’aquest divendres.

De manera paral·lela s’ha convocat un concurs nacional, amb la modalitat d’urgent, per fer l’adjudicació de les obres d’adequació del riu per a la pràctica del ràfting. En aquest cas, les ofertes es podran presentar fins al 10 de març.

Cal recordar que en el pressupost que ha estat aprovat aquest mes de febrer per al 2017 la partida d’inversió més important és, precisament, la que va destinada a la plasmació d’aquest projecte, amb un total de 800.000 euros. En el moment de l’aprovació dels números per a aquest exercici, el cònsol major, Josep Miquel Vila, ja va posar en relleu que caldria fer aquest concurs de manera urgent ja que els treballs es poden fer només en un període molt curt de temps, quan encara no hi ha el desgel i, per tant, baixa menys aigua pel riu. Vila també va destacar que s’aprofitarà aquests treballs per netejar el riu.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada