esport-al-carrerEl Comú de Sant Julià de Lòria ha decidit convertir la plaça de la Germandat en l’epicentre de l’esport i l’oci dels nens i joves de la parròquia. Ho ha fet a través del projecte ‘Esports al carrer’, una iniciativa que el Comú organitza amb Sasectur. Des d’ara i fins a finals d’octubre, la plaça laurediana acollirà tres inflables i diferents activitats esportives controlades per monitors, dirigides a infants d’entre tres i quinze anys.

El Comú de Sant Julià ha posat en marxa un programa d’activitats esportives i de lleure destinades als nens i joves de la parròquia d’entre tres i quinze anys. Amb el títol d”Esports al carrer’, el Comú i Sasectur han ideat un seguit d’activitats esportives que es complementaran amb activitats de lleure, com ara els inflables.

De fet, l’any passat ja es va instal·lar un inflable a la plaça, que va tenir molt bona acceptació. Enguany, s’ha volgut potenciar aquella iniciativa tot organitzant noves activitats i col·locant més inflables. 

Tal com ha explicat la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, durant la roda de premsa de presentació, aquest dilluns a la tarda, l’objectiu és “apropar l’esport als infants”, però també “fomentar la vessant més social de les activitats en equip i les relacions interpersonals”.

A banda, també es vol oferir una alternativa als infants i joves de la parròquia per trobar-se i fer alguna activitat “aquella estona entre que acaba l’escola i comencen les activitats extraescolars”. Gil també ha apuntat que amb aquestes propostes esportives es vol oferir a molts infants l’oportunitat de fer activitats, ja que, sovint, després de l’escola “s’estan al carrer sense fer res”.

A més de gaudir dels inflables i de les activitats esportives que gestionin els monitors, el Comú i Sasectur també han volgut apropar-se a les associacions i federacions esportives per tal que “tinguin l’oportunitat de presentar els seus esports” als més petits.

Així doncs, de moment ja s’ha tancat un acord amb la federació de motociclisme, que permetrà dur a terme diferents activitats relacionades amb el trial. A més, Gil ha explicat que “les federacions d’handbol i de ciclisme també han mostrat interès per organitzar activitats”.

Totes plegat es durà a terme a la plaça de la Germandat, excepte algunes activitats puntuals, que es desplaçaran al Prat Gran. Aquestes es faran cada tarda, durant els dies d’entre setmana, i en horari de matí i tarda els caps de setmana i festius. Només s’interrompran quan la plaça estigui ocupada per altres celebracions, com ara la festa major o la fira medieval.

Per la seva banda, el director de Sasectur, Ramon Ibars, ha posat de manifest que enguany s’ha volgut separar els inflables per edats, i limitar-los a tres franges que van dels tres als dotze anys com a màxim.

Ibars també ha volgut posar de manifest que amb aquesta iniciativa, que s’allargarà fins a finals d’octubre, s’oferirà “una cobertura de mig any d’activitats que permetran als nens i joves sortir a fora”. Ibars i Gil han apuntat a la possibilitat que les diferents activitats atreguin a uns 400 infants i joves cada dia.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada