peguera

Els veïns d’Aixirivall que encara no disposen d’aigua potable podran tenir-ne en 48 hores, després que el Comú de Sant Julià hagi connectat una font situada a 400 metres de la captació actual a la xarxa de distribució.

La solució és temporal i caldrà canviar de lloc la zona de la captació perquè quedi fora de la llera del riu i instal·lar nous filtres i una sonda de terbolesa al dipòsit que abasta els veïns d’Aixirivall, segons ha exposat el cap de Servei d’Aigua, Àlex Graña. Paral·lelament, el Comú estudia la fórmula per compensar els usuaris per la manca de servei des del 21 de juliol, com ha explicat el conseller d’Urbanisme i Manteniment, Dot Jordi. 

El Comú de Sant Julià ha connectat una font popera al riu de la Peguera a la xarxa d’aigua potable per restablir el subministrament als veïns d’Aixirivall. Segons ha explicat el conseller d’Urbanisme i Manteniment, Dot Jordi, després de la tempesta del 21 de juliol es va tallar el subministrament d’aigua de boca dels residents a la costa de Nagol i Aixirivall. 24 hores més tard es va poder connectar de nou la xarxa de Nagol, però no a Aixirivall per problemes de terbolesa.

Malgrat que es va netejar el dipòsit fins a disposar de nivells de terbolesa baixos, al cap de deu dies un altre aiguat va impedir reemprendre el subministrament d’aigua potable. A més, el moviment de terres a la capçalera ha provocat que s’hagin abocat molts sediments i materials al riu i la llera d’aquest ha canviat, deixant la captació al mig del llit del riu.

De moment, amb la connexió a la font es preveu tornar la provisió a Aixirivall en 48 hores perquè el dipòsit es pugui acabar d’omplir. No obstant, com ha indicat el cap del Servei d’Aigua de la parròquia, Àlex Graña, el tub de 400 metres que garanteix l’aigua és una solució provisional fins que es disposi dels estudis per determinar com fer de nou la captació d’aigua fora del llit del riu i s’instal·lin nous mecanismes al dipòsit d’Aixirivall. Caldrà ubicar una sonda de terbolesa perquè talli l’aigua en cas que augmenti el nivell de terbolesa i perquè desviï l’aigua fora de la captació i també col·locar un filtre més precís per evitar el pas dels sediments al dipòsit.

D’altra banda, des del Departament de Finances es treballa en cercar una fórmula per compensar el servei irregular dels 900 usuaris afectats. El més probable és que se’ls descompti de futurs rebuts, ha admès Jordi.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada