comu sant julia

El Comú de Sant Julià ha aprovat aquest dimarts per unanimitat un suplement de crèdit d’uns 167.000 euros per condicionar els espais que han d’acollir la Llar de Lòria a les instal·lacions de l’antic Hotel Glòria. Des de la minoria hi han donat suport perquè coincideixen amb la majoria en el fet que permetrà dinamitzar la zona i perquè s’han redirigit els fons previstos per altres partides en comptes de demanar el crèdit al banc. 

El Govern cedia inicialment al Comú de Sant Julià tres plantes de l’Hotel Glòria per traslladar-hi la Llar de Lòria i construir-hi el nou CAP de la parròquia. Al maig, un cop signat el conveni, es disposen de tres plantes més per als serveis de joventut, una sala polivalent i els Serveis Socials. Així, segons ha explicat el conseller d’Urbanisme i Manteniment, Dot Jordi, inicialment no es preveia tota la despesa de condicionament d’aquest emplaçament. Per això era necessari un crèdit extraordinari per fer front a les despeses derivades del condicionament del local per a la llar i l’adjudicació del concurs per aquestes obres. 

El Comú de Sant Julià ha aprovat aquest dimecres el crèdit d’uns 167.000 euros que s’extreuen d’altres partides, com les obres del carrer de la Valireta. El cost total de la remodelació de l’antic Hotel Glòria ronda els 400.000 euros, ha recordat Jordi.

No obstant, aquestes obres permetran allotjar l’escola bressol on hi havia la llar de jubilats i deixar l’espai de la primera, estalviant així el lloguer de 48.000 euros anuals. 

Tant des de la majoria com des de la minoria han coincidit a destacar que els nous serveis serviran per reactivar la zona. “Si en un lloc físic hi ha gent, hi ha vida i s’hi desenvolupa negoci”, ha assenyalat el conseller socialdemòcrata, Rossend Areny. El conseller del grup mixt, Josep Roig, ha celebrat que el crèdit sorgís d’altres partides pressupostàries i no del banc, encara que Areny ja lamentat que s’hagi hagut d’esperar el conveni amb el Govern per adjudicar les obres.

Per últim, la corporació ha aprovat el projecte de reparcel·lació d’un polígon a la urbanització de Certers. Aquesta iniciativa s’emmarca en la proposta del Comú d’iniciar els projectes d’urbanització i que després els propietaris els assumeixen, urbanitzant i construint el seu habitatge alhora, ha exposat el conseller d’Urbanisme.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada