Sant Julià de Lòria acollirà el primer festival de música cristiana per atreure joves de Catalunya i França

El Bisbat d’Urgell ha organitzat el primer festival de música cristiana que, amb el nom de Canòlich Music Andorra, se celebrarà el dissabte 1 de juny a Sant Julià de Lòria. El delegat episcopal d’ensenyament, Pepe Chisvert, i el delegat de Joventut, Lluís Plana, han explicat que serà un esdeveniment de transcendència internacional que vol aplegar joves cristians d’esplais, escoles, moviments i ONG de Catalunya i també de França. L’objectiu és ‘trencar tòpics i oferir música moderna amb missatges per a la gent jove’, i demostrar que els joves ‘tenen valors i il·lusions’. El festival comptarà amb les actuacions de grups coneguts a l’estat espanyol com Migueli, Álvaro Fraile o Lairoi, i inclourà una missa gospel i un concurs on els joves podran presentar els seus temes, ‘per afavorir la seva participació activa a l’esdeveniment i permetre que puguin expressar les seves inquietuds’.

El dissabte posterior a l’Aplec de Canòlich, Sant Julià de Lòria acollirà el primer festival de música cristiana, organitzat pel Bisbat d’Urgell, amb la col·laboració del Comú i d’Andorra Turisme. L’objectiu és reunir un bon nombre de joves cristians principalment de Catalunya, i també de França, aprofitant el contacte fet amb els participants del Dia Mundial de la Joventut. Per aquest motiu, s’han convidat les escoles confessionals de tot Catalunya, que representen un 40%, a més d’esplais, moviments i ONG.

El delegat episcopal d’Ensenyament i rector de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, ha explicat que la intenció és que la música vehiculi la comunicació entre els joves, i demostrar que aquest col·lectiu té valors i il·lusions. El delegat de Joventut, Lluís Plana, ha afegit que l’esdeveniment servirà per trencar tòpics i per demostrar que hi ha ‘música moderna i amb missatges per a la gent jove’. De la seva banda, el conseller de Social del Comú de Sant Julià, Carles Álvarez-Marfany, ha celebrat la iniciativa, i s’ha mostrat convençut que contribuirà a fer de la parròquia un referent per al jovent i el lleure.

El programa comença dissabte al matí amb el concert de 70xset, i a la tarda tindrà lloc el concurs Dona’t a conèixer, on els joves podran presentar les seves cançons que prèviament hauran creat al voltant del lema Aventura’t a viure. Al vespre se celebrarà una missa gospel amb el grup Twocats pel gospel, i a la nit tindrà lloc el plat fort amb el concert de Kairoi, Álvaro Fraile i Migueli, tots tres grups de referència en l’àmbit de la música amb arrels cristianes, molt coneguts a Espanya i Sud-amèrica. De fet, Plana ha assegurat que un dels grans èxits del festival és haver aconseguit la presència de Migueli, el cantant més conegut en aquest àmbit i que destaca per la gran reivindicació social de les seves lletres.

Els assistents podran arribar divendres i allargar l’estada fins diumenge, aprofitant els preus especials que s’oferiran per visitar Naturlàndia. Els joves poden dormir gratuïtament al Centre Esportiu, o bé als diferents allotjaments de la parròquia que oferiran preus especials. Igualment, també tindran descomptes per fer els àpats en diversos restaurants de la parròquia.