Tot i que les estadístiques d’ocupació hotelera no creixen de manera significativa, sí que registren un lleuger augment d’entre cinc i deu punts aquest cap de setmana que per alguns és de pont, segons ha explicat el portaveu de la Unió Hotelera (UHA), Òscar Julián. Aquest increment es fa notar sobretot durant aquest dissabte i diumenge, i és menys notable a partir de dilluns.

Els hotelers han registrat un petit augment de l’ocupació aquest cap de setmana, que s’explica pel pont de Sant Josep, del qual gaudiexen principalment els valencians. Julián s’ha mostrat prudent i ha explicat que al registre d’ocupacions ‘no es veu gaire’ l’augment. Sí que reconeix que l’afluència és major que en un cap de setmana normal, ‘però no és significativament molt més alta’.

Malgrat ser poc notable el creixement, ‘qualsevol increment d’ocupació és benvingut’, assegura el portaveu dels hotelers, i més tenint en compte com s’ha desenvolupat la temporada. En aquest punt, ha comentat que pel sector és preferible que el festiu caigui en divendres o dijous, que afavoreix l’afluència de públic, però en aquesta ocasió el festiu és dimarts 19 de març.

Per ara, les ocupacions registrades per aquest cap de setmana se situen al voltant del 75%, i ‘amb sort’ es podrà arribar a una ocupació mitjana del 80%, si augmenten les reserves de darrer moment. Per parròquies, el nivell d’ocupació hotelera s’enfila, aquest dissabte al migdia, fins al 92,5% al Pas de la Casa, i frega el 81% a Canillo. A Ordino, la Massana i Escaldes-Engordany també se situa prop del 80% i a la resta de territoris està més baix, al voltant del 70%. Aquestes dades porten a Juliàn a analitzar que ‘les parròquies de muntanya són més afavorides’.

 

Pensant en Setmana Santa

De cara la Setmana Santa, les reserves ‘estan molt parades’, tot i que les expecetatives de la UHA és que revifin passat aquest pont de Sant Josep. Julián atribueix el retard en les reserves al fet que el client tendeix cada vegada més a esperar a l’últim moment, i més aquest hivern, que ha estat mogut en el camp meteorològic, cosa que porta els visitants a esperar encara més per tal ‘d’assegurar-se’ unes millors condicions climàtiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada