El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha declarat, a través d’un Decret, Sant Francesc d’Assís com a patró del Cos de Banders del Principat d’Andorra. La festa de Sant Francesc d’Assís se celebra el 4 d’octubre, i per tant, el cos creat l’any 1988 celebrarà la seva festivitat en aquesta data d’ara endavant.

La declaració s’ha produït en resposta a la demanda presentada per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i l’arxiprest de les Valls d’Andorra, Mossèn Ramon Sàrries. Així, en la seva resposta el copríncep episcopal destaca el fet que el Cos de Banders vetlli pel compliment de la normativa que garanteix una protecció adequada de la natura.

Així, el Cos de Banders estarà sota la protecció de Sant Francesc d’Assís, per tractar-se del sant patró dels animals i de tota la Creació, ja que va ser proclamat pel Papa Sant Joan Pau II, sant patró de l’ecologia. El carisma de Sant Francesc s’adequa amb la missió que té encomanada el Cos de Banders des de la seva creació el 1988.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada