La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell acull fins al 26 de setembre l’exposició “L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur”. La mostra ha estat cedida per l’Associació Catalana de Tecnologia, que l’ha elaborada amb la col·laboració de la Universitat de Vic i la Universitat Politècnica de Catalunya.

“L’enginy (in)visible” vol evidenciar les dificultats que han trobat i troben les dones per fer valdre el seu talent en l’àmbit tecnològic. Els plafons expliquen els antecedents, la lluita i els reptes a què s’han enfrontat al llarg de l’evolució tecnològica i els compara amb la situació actual.

La representació femenina a les enginyeries i les carreres tècniques s’estima que avui en dia és del 30 per cent (i el percentatge seria menor si es referís a càrrecs de responsabilitat dins les empreses del sector). Entre les causes d’aquestes xifres hi ha la poca visibilitat que ha tingut la dona en el passat de la tecnologia, a més de la transmissió d’estereotips socials i culturals que juguen en contra de les vocacions tècniques i allunyen les joves d’aquests temes i titulacions.

La mostra es podrà visitar en horari de biblioteca: dilluns, dimecres i divendres, de 15.00 a 21.00 hores; dimarts i dijous, de 9.00 a 15.00 hores, i dissabte, de 9.00 a 14.00 hores.

Cal afegir que l’exposició es complementarà el dimecres 19 de setembre, a les 19.30 hores, amb la xerrada “Dones, ciència i tecnologia: una ‘carrera’ de fons”, que durà a terme la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salan.

1 comentari

  1. Hola.
    Hi ha un error a la notícia. La cedeix la Societat Catalana de Tecnologia. Ho podeu canviar, si us plau?
    Gràcies.
    Lourdes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada