Sans diu que és mentida que el Cor Nacional dels Petits Cantors es dissolgui per motius econòmics

El conseller de la minoria socialdemòcrata al Comú d’Encamp, Joan Sans, ha exposat, aquest dijous el seu punt de vista sobre la dissolució del Cor Nacional dels Petits Cantors, i ha assegurat que ‘és mentida’ que s’hagi pres aquesta decisió per motius econòmics. Ha indicat que el projecte aprovat pel govern socialdemòcrata preveia una rebaixa del 20% en l’aportació del Govern i del Comú i això permetia la seva continuïtat, per això ha qüestionat si ‘hi ha algun deute amb algú’ i si s’ha fet per afavorir els cantors lliures. Després de l’exposició de Sans, la corporació ha votat la dissolució del cor, i dos dels consellers de la majoria s’han abstingut.

La dissolució del Consorci del Cor Nacional dels Petits Cantors ja va ser aprovada pel Consell de Ministres i aquest dijous s’ha aprovat també al Consell de Comú d’Encamp. La votació, però, ha sorprès per la decisió de dos membres de la majoria, Olga Moreno i Jordi Rogel, d’abstenir-se, mentre que la resta hi ha votat a favor i els consellers de l’oposició en contra.

Aquesta votació s’ha produït després que el cònsol major de la parròquia, Jordi Mas, recordés que es tracta d’una proposta del ministre de Cultura i president del consorci, Albert Esteve, i les dificultats de finançament.

El cap de l’oposició, Joan Sans, ha volgut fer un repàs a la trajectòria del Cor i fent una extensa exposició dels darrers acords presos pel consorci ha assegurat que en cap cas és veritat que s’hagi hagut d’eliminar el cor per motius de finançament. Ha indicat que en el projecte aprovat amb el govern socialdemòcrata es va acordar una disminució del pressupost aportat pel Govern i pel Comú del 20% i que això permetia que se seguís finançant.

Segons Sans, els motius de dissolució podrien ser ‘que algú té un deute amb algú’. Aquí s’ha referit als Petits Cantors Lliures, i ha explicat que el mateix dia que es va aprovar eliminar el cor, els comerciants del Pas de la Casa van rebre un dossier dels cantors lliures on ja no feien servir la paraula ‘lliures’. Al cap de l’oposició li ha semblat massa coincidència i ha afegit que ‘es feien seva la història del cor nacional’ i ja asseguraven que la voluntat del Govern era tornar a acollir-los com a cor nacional. En aquest sentit ha indicat que ‘a algú se li ha vist el llautó’.

Per tot això ha demanat a tots els consellers que es pensessin bé el seu vot i ho fessin ‘amb coherència’ i sense apostar per hipotecar la cultura. Quan ha vist que dos consellers de la majoria s’havien abstingut ha opinat que ‘han estat coherents i assenyats amb el que s’havia explicat’. Per la seva banda, el cònsol major ha reconegut que ‘m’ha sorprès’ que s’abstinguessin Rogel i Moreno, però no ho ha criticat.

1 comentari

  1. Em sembla molt legitima l’actuació del Sr.Sans,és coneixedor, queda clar del tema en qüestió, cadascú després pot opinar sobre el tema segons el seu criteri.
    Però la cohesió de la majoria del equip comunal?
    Si comencen així, que ens espera més endavant?
    No va bé la cosa, està clar que aquesta cohesió queda en entredit!
    Ànims Sr.Mas i posi fil a l’agulla que això no és normal, ni seriós, que sou l’esperança i aquests fets refreden molt la credibilitat del seu equip.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *