Sans creu que s’obvia la part pedagògica de les colònies per estalviar 6.000 € eliminant un torn

La supressió del primer torn de colònies d’estiu d’Encamp ha tornat a aparèixer a la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous perquè la minoria ha rebut l’informe tècnic que suposadament avalava aquesta decisió de la majoria. Segons ha explicat el conseller Joan Sans, d’entrada l’informe és de dies posteriors a la presa de decisió d’aquesta eliminació i justifica un estalvi de 6.100 euros perquè és el torn amb menor afluència. En canvi, el conseller ha considerat que si fos per aquest motiu, l’any passat el que menys participació tenia era el segon i no pas el primer. Ha lamentat també que seran l’única parròquia que no oferirà aquest servei els quinze primers dies d’estiu i ha considerat que s’obvia la part pedagògica i social per fer aquesta retallada. D’altra banda, el conseller socialdemòcrata també ha retret a la majoria que no s’hagin mantingut les condicions laborals d’alguns treballadors que fa anys que treballen pel Comú a l’estiu a través d’altres empreses;, mentre que el cònsol major, Jordi Mas, ha admès que es va contactar amb la societat contractant per demanar la continuïtat d’aquests empleats i les condicions econòmiques, però ha afirmat que no té coneixement de si han canviat la resta de condicions laborals.

‘Improvisem per retallar 6.000 euros i obviem la part pedagògica i social’. Així ha valorat el conseller de la minoria encampadana, Joan Sans, la supressió del primer torn de les colònies d’estiu a la parròquia. ‘Els primers quinze dies som l’única parròquia que no oferim cap activitat d’aquest tipus’, ha lamentat.

Després de demanar l’informe que avalava aquesta decisió, aquesta setmana els consellers de la minoria han rebut el document amb data posterior a l’acord d’eliminar un torn i com a resposta a la decisió de la majoria. A més de l’estalvi econòmic, ha apuntat Sans, no es detecta cap altre motiu. Tampoc la menor afluència del primer torn ho justifica, segons el conseller socialdemòcrata, ja que l’any passat va ser en el segon torn quan menys infants van participar en les colònies d’estiu.

També la contractació d’alguns eventuals com a monitors de piscina, lleure i joventut per a les activitats d’estiu ha generat polèmica. No per la seva selecció concretament, sinó perquè es tracta de més de deu persones que han vingut desenvolupant la seva activitat per al Comú a través d’altres empreses durant un període de quatre a set anys i es volia intentar garantir la seva continuïtat però també les seves condicions laborals.

En obrir un nou concurs per gestionar les activitats d’estiu, l’empresa guanyadora va resultar la mateixa que l’any passat però el plec de bases no contemplava demanar la continuïtat d’aquests treballadors ni que se’ls mantinguessin les condicions. Vist aquest fet, des de la minoria es va demanar fer una addenda però finalment el conseller d’Esports ha reconegut que es va contactar amb l’empresa per recomanar la contractació d’aquestes persones i que es mantinguessin les condicions econòmiques.

El resultat ha estat, segons Sans, ‘un contracte més precari’. Les condicions econòmiques són les mateixes i es manté el lloc de treball, el contracte és temporal de sis mesos i les vacances també els han canviat. Per aquest motiu, ha considerat que la manera com s’ha gestionat aquest tema és ‘molt greu’.

El cònsol major, Jordi Mas, ha celebrat el fet que puguin tornar a treballar pel Comú però ha reconegut que no té coneixement ‘si ha canviat alguna cosa’.

TOTES LES NOTÍCIES