ps-encampEl conseller socialdemòcrata al Comú d’Encamp, Joan Sans, ha assegurat en la reunió de poble d’aquest dijous, que es farà ‘pesat’ perquè es torni a donar la subvenció al Llaç d’Encamp. Aquest ha estat un dels temes principals a la reunió de poble celebrada a la Valireta, on també ha parlat dels crèdits que ha demanat la corporació posant com a aval béns públics, de la reactivació econòmica que considera que necessita la parròquia, i de la proposta dels comuns per modificar els entorns de protecció del Patrimoni Cultural. A més, Sans ha volgut insistir en la necessitat d’escoltar els ciutadans i comunicar-se amb ells, i fins i tot ha ofert les seves dades personals perquè els ciutadans el puguin contactar quan vulguin.

La reunió de poble convocada pel Partit Socialdemòcrata + Independents a Encamp, aquest dijous al vespre, ha servit per tractar alguns dels temes d’actualitat de la parròquia. El conseller socialdemòcrata al Comú d’Encamp, Joan Sans, ha exposat, davant una vintena d’assistents, el seu punt de vista sobre les subvencions socials de la parròquia, les modificacions que volen fer els comuns als entorns de protecció del Patrimoni Cultural, la necessitat de reactivació econòmica de la parròquia, i els crèdits que vol demanar la corporació.

El tema que més ha suscitat l’interès dels assistents han estat les subvencions que ja no es donen a l’empresa el Llaç d’Encamp d’acompanyament infantil fora de l’horari escolar. Sans ha recordat que ha demanat reiteradament al Comú que es rectifiqui per poder garantir aquest servei als nens d’entre tres i sis anys de la parròquia, però que no hi ha intenció per part de la majoria de fer-ho.

El polític encampadà ha exposat dues solucions possibles: que el Comú ofereixi aquest servei públic o que es torni a donar la subvenció a l’empresa privada amb unes condicions específiques que en permetin una gestió millor que la que hi havia fins ara. Així, ha assegurat que encara que el tema pugui haver quedat descartat per la majoria, ‘jo sóc molt tossut’, i que ‘em faré molt pesat’ insistint en la qüestió. De fet ha indicat que per a la propera sessió de Consell de Comú entrarà una pregunta sobre aquest afer.

El principal problema, per a Sans és que es pretengui vehicular aquestes ajudes a les famílies per accedir a aquest servei a través dels ajuts del Departament de Social, perquè ‘sabem que hi haurà moltes persones que els costarà venir a demanar-ho’. A més, considera que en aquest cas és molt difícil saber si la família necessita o no aquesta ajuda, i per això ha anunciat que ‘jo m’abstindré en totes les votacions’ de la comissió que avalua aquestes sol·licituds.

A banda dels temes tractats pel conseller socialdemòcrata, el públic s’ha interessat per altres qüestions d’actualitat de la parròquia com el rumor que el bus intern de la parròquia podria deixar de funcionar a partir del mes vinent. Sobre això, Sans ha indicat que ‘no ens consta que això s’hagi de fer’. Els assistents també han preguntat sobre les relacions amb Saetde o l’obertura del Funicamp durant l’estiu.

Com a mostra de la voluntat d’acostament als ciutadans, Joan Sans ha volgut donar les seves dades personals, amb l’adreça de correu electrònic, el seu telèfon personal, i el seu facebook, i ha animat als assistents a posar-se en contacte amb ell si volen manifestar qualsevol preocupació o si volen informació sobre el Comú.

A l’acte hi ha assistit al voltant d’una vintena de persones, entre les quals s’ha comptat amb el primer secretari del partit, Pere López, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, la consellera Rosa Gili, i altres membres del partit. Sans ha lamentat que segurament per les condicions meteorològiques hi ha hagut menys gent de la prevista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada