Sanitat destina prop de dos milions d’euros per a contractar nou personal sanitari

LHospital Nostra Senyora de Meritxell
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Foto: Arxiu

Dos milions d’euros en personal sanitari, sobretot d’infermeria, entre aquest final de 2020 i el 2021. És la xifra que el SAAS ha invertit en personal per combatre les necessitats marcades per la Covid-19. El ministre de Salut ha detallat la contractació d’efectius al Consell General i ha dit que d’aquí a una setmana es podria recuperar bona part de l’activitat quirúrgica.

En la compareixença al Consell General, el ministre de Salut ha anunciat una despesa de prop de dos milions d’euros per contractar nou personal.

Al voltant de 211.000 euros ja estan previstos en el pressupost del 2020 i la resta impacten en els comptes de l’any vinent, que són els prop d’1,7 milions restants.

De moment, en una primera fase s’han contractat tres anestesistes, la responsable assistencial del Cedre i dos coordinadors assistencials, dos geriatres, sis infermeres i mitja, tres auxiliars d’infermeria, un fisioterapeuta, un psicòleg, un administratiu i també s’han incrementat les hores del treballador social.

En vies de contractació en una segona fase hi ha, sobretot, molt de personal d’infermeria, amb quinze infermeres i mitja i quinze auxiliars, a més d’un metge d’urgències, un portallits, un tècnic de diagnòstic i un administratiu.

Joan Martínez Benazet ha explicat que la majoria de contractes d’enguany s’han fet amb continuïtat per a l’any vinent i que alguns són temporals de sis mesos, fins que la situació estigui més sota control.

El ministre de Salut també ha assenyalat que l’activitat quirúrgica es podria recuperar en part o tota d’aquí a una setmana, després de reduir-se en un 80%.

TOTES LES NOTÍCIES