“Sangue do meu sangue” del portuguès Joao Canijo obté el favor del públic al D’A 2012

La segona edició del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona D’A 2012 va tancar les seves projeccions el diumenge 6 de maig amb una gran afluència de públic que confirma la viabilitat d’un festival d’aquestes característiques consagrat a un tipus de cinema cada vegada més rebutjat per les distribuïdores tot dificultant el seu accés a les sales.

La bona salut que ha transmès el D’A 2012 amb sales plenes i concorregudes cues avala la necessitat d’una plataforma que doni visibilitat a un cinema cada vegada més nombrós que rep premis arreu pels festivals on circula, que roman inèdit a les nostres cartelleres i que l’espectador també demana poder veure d’una forma normal.

D’aquesta manera semblant bastant assegurada la continuïtat d’un festival que es movia injustament per la corda fluixa i exposat a la supressió per culpa de les retallades, la minva d’ajuts i l’obligatorietat de complir algun barem d’assistència de públic. Felicitem-nos tot per l’èxit de la prova superada i, sobretot, per la quantitat i qualitat de films projectats.

I remarcar que entre la cinquantena de pel·lícules exhibides en les diferents seccions el premi del públic ha estat per la cinta portuguesa Sangue do meu sangue de Joao Canijo reconeixent la potència, l’energia i la intensitat d’un actual melodrama familiar i social travessat per ingredients de gran tragèdia antiga i dirigit de manera senzillament superba.

Per Joan Millaret Valls / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES