Sangrà creu que l’entrada de Riberaygua permetrà que Martí ‘recuperi la política de proximitat’

El secretari d’organització de Demòcrates per Andorra, Estanislau Sangrà, considera que l’entrada d’Antoni Riberaygua al Govern com a ministre de Presidència aportarà ‘serenitat i aire fresc’ i permetrà que el cap de Govern, Toni Martí ‘recuperi la política de proximitat’, pel fet de deslliurar-se d’un tema ‘complexíssim’ com és la reforma de les competències amb els comuns. Sangrà ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA, on també ha criticat l’anunci del PS de presentar proposicions de llei per legalitzar el matrimoni homosexual i despenalitzar l’avortament, acusant els socialdemòcrates de voler fer desaparèixer els coprínceps.

Estanislau Sangrà ha parlat aquest divendres sobre la incorporació d’Antoni Riberaygua com a ministre de Presidència, assegurant que aportarà ‘serenitat’ i ‘aire fresc’ pel fet que no ha passat per totes les tensions que han patit la resta del gabinet ministerial. El secretari d’organització de DA, que creu que la creació del nou ministeri va en la línia de ‘compactar el Govern i impulsar-ne les línies mestres’, i considera que Riberaygua és la persona ideal, no només per negociar un nou model d’Estat amb les altres administracions, sinó també per fer d’interlocutor amb l’oposició.

A més, ha recordat que Toni Martí és un home de proximitat i que la gent ho agraeix molt. Per tant, considera que té dificultats per estar a prop i escoltar la ciutadania, i que el fitxatge de Riberaygua per portar les negociacions amb els comuns permetrà a Martí ‘recuperar la política de proximitat’.

D’altra banda, Sangrà ha assegurat que el matrimoni homosexual o l’avortament són temes ‘complicadíssims, més que pel contingut, per la realitat institucional d’Andorra’, i per tant, considera que el PS ‘podria dir directament que es vol carregar els coprínceps’. En aquest sentit, ha qualificat l’anunci de voler presentar les proposicions de llei de ‘bombes a l’estabilitat del sistema’.

Finalment, Estanislau Sangrà ha acusat al líder del PS, Jaume Bartumeu, d’haver destruït la política de consens d’Andorra, per la seva incapacitat de trobar terrenys d’entesa.

TOTES LES NOTÍCIES