Sangrà creu que Andorra la Vella ‘ven la moto a la resta de comuns i crea un clima de tensió’ en la reforma competencial

sangraEl secretari d’organització de DA, Estanislau Sangrà, creu que el Comú d’Andorra la Vella ‘ven la moto a la resta de comuns i crea un clima de tensió’ pel que fa a la reforma competencial. Així s’ha mostrat en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA en què ha ha manifestat que ‘algun Comú que no forma part dels de DA’ ha interpretat el document del Govern com una ‘agressió’ a la institució i li ‘ven la moto a la resta de comuns’. A l’observació del conductor del programa, el periodista Àlex Lliteras, que ‘només n’hi ha un de comú’ (que no forma part de DA), Sangrà ha respost ‘potser…no ho sé…segurament’.

Estanislau Sangrà creu que el Govern ha presentat un document que ‘va molt lluny’ a partir del qual s’ha de discutir i trobar l’encaix. En aquest sentit, ha lamentat que aquest document hagi pogut ser interpretat per ‘algun comú’ que no forma part dels de DA com una ‘agressió a la institució’ i que aquesta corporació hagi ‘venut la moto’ a la resta creant un clima de tensió ‘que s’ha d’intentar evitar’. Sangrà no ha citat literalment al Comú d’Andorra la Vella, però a l’observació del conductor del programa ‘només n’hi ha un de comú, el d’Andorra la Vella’, Sangrà ha respost ‘potser…no ho sé…segurament’.

D’altra banda, Sangrà ha qualificat les declaracions del president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, en què demanava una llei d’incompatibilitats i posava en qüestió el paper de Daniel Armengol i Jordi Cinca, de ‘fruit d’una calentada pel tema que sigui’ segurament relacionat amb la tramitació del pressupost, que no pas ‘a les reflexions d’alguna persona amb una certa capacitat d’anàlisi i objectivitat’ que s’hauria de demanar a qualsevol conseller general. De fet, en un primer moment, Sangrà ha dit referint-se a les manifestacions ‘anava a dir fastigoses però m’estalviaré l’adjectiu’.

El secretari d’organització de DA considera que en un país petit com Andorra és fàcil que s’estableixin lligams i implicacions però que per superar aquesta situació ell tendeix a pensar que ‘que la gent que s’hi dedica és honesta’ i ha acabat manifestant ‘això és una manera de pensar, potser n’hi ha d’altres’.