El ministre d’Afers Socias, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha donat a conèixer aquest dimarts a la comissió legislativa d’Afers Socials i també als col·lectius concernits l’avantprojecte de llei per a la igualtat de tracte i la no discriminació, que preveu sancions d’entre 100 i 24.000 euros en cas d’incompliment.

El ministre i les assessores que han participat en l’elaboració del text han destacat la seva transversalitat i el fet que serà d’aplicació en tots els àmbits de la vida, tant pública com privada. La llei és puntera en aspectes com que les dones discriminades per raó de salari tindran dret a reclamar com a indemnització tota la diferència retributiva que han patit, o el fet que ningú podrà ser acomiadat del lloc de treball si ha estat víctima d’una discriminació.

A més, en tots els casos de desigualtat hi haurà inversió de la càrrega de la prova, de manera que només aportant indicis haurà de ser la part demandada qui haurà de demostrar que no hi ha hagut discriminació. Després de rebre i analitzar les aportacions que puguin fer els grups parlamentaris i les entitats de la taula transversal del treball, el ministre preveu entrar la llei a tràmit parlamentari d’aquí a un mes, amb l’objectiu que pugui ser aprovada durant aquesta legislatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada