sanchoL’excap d’assumptes interns de la Policia, Ramon Sancho, ha declarat aquest dimarts a la Batllia durant gairebé vuit hores com a inculpat per l’afer de les presumptes escoltes il·legals a la Policia. Davant la batlle ha aclarit alguns dels aspectes que va dir en la seva anterior declaració, que va comportar la inculpació de l’exdirector de la Policia, Joan Ramon Peralba i l’exdirector adjunt Pere Gispert. Segons diverses fonts relacionades amb el cas, en l’anterior vista, l’acusat va assistir amb l’advocat d’ofici i no van revisar amb prou detall la declaració, cosa que hauria portat a interpretacions que no són les que ell volia transmetre.

A les 9.20 minuts del matí, Ramon Sancho ha arribat a la Batllia acompanyat per la seva advocada Laura López, i durant gairebé vuit hores ha estat declarant davant la batlle instructora. Cap a les 17.30 hores ha sortit de la sala per la porta del darrere de la Batllia, evitant ser captat per la premsa.

Sancho ha declarat com a inculpat pel cas de les presumptes escoltes il·legals a l’edifici de la Policia, ja que durant l’etapa en què Joan Ramon Peralba n’era director, ell ocupava el càrrec de cap d’àrea d’afers interns. Així, el paper de Sancho en l’entramat del cas seria clau per saber quin era el seu rol i si realment controlava quan es gravava o no, si es feia fora de la centraleta, i qui ho ordenava.

La declaració d’aquest dimarts ha estat gairebé el doble de llarga que la de Jordi Boixader d’aquest dilluns, ja que Sancho ha hagut de fer referència al que ja havia declarat anteriorment, i que va portar a inculpar l’exdirector de la Policia, Joan Ramon Peralba. Les diferents fonts consultades han divergit sobre si el que ha fet Sancho ha estat clarificar el que havia dit o corregir-ho, però en tot cas, s’hauria matisat de manera que no s’assenyali directament a la direcció de la Policia.

En l’anterior declaració, Sancho va assistir amb un advocat d’ofici i ‘pensant que la causa s’arxivaria’, i segons han explicat les fonts, no va revisar amb detall el que havia dit. Això va comportar la inculpació de Joan Ramon Peralba, i conseqüentment la seva destitució com a director del cos, però amb els aclariments d’aquest dimarts s’haurien intentat corregir els motius per acusar-lo. Per ser molt curosos amb la declaració d’aquest dimarts, de les vuit hores que han estat a la sala 3 de la Batllia, gairebé dues han estat per revisar la declaració que s’ha fet.

Aquest dimecres serà el torn de l’exdirector de la Policia, Joan Ramon Peralba, i aquest dijous declararà l’exdirector adjunt Pere Gispert. Un cop hagin passat aquestes declaracions la batlle instructora podrà decidir si cita a declarar més implicats en el cas, si el sobreseeix o si instrueix el cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada