Sánchez Piñol, Espinosa i Dalmau, entre els més demanats per Sant Jordi a la Seu

‘Victus’, d’Albert Sánchez Piñol, i ‘Brúixoles que busquen somriures perduts’, d’Albert Espinosa, figuren entre els llibres més sol·licitats per Sant Jordi a la Seu, segons el balanç que en feien els llibreters aquest migdia, a l’equador de la jornada. Així, la ciutat segueix la tendència de la resta del país pel que fa als més venuts. Amb tot, els venedors destacaven la gran varietat de títols demanats pels lectors.

A nivell local, la novetat amb més èxit ha estat ‘Camins de llet i neu’, en què Carles Dalmau recupera la història del transport de llet a l’Alt Urgell, Andorra i Cerdanya al segle XX. També han tingut bona resposta dos llibres amb rerefons esportiu: ‘No t’aturis mai’, de l’olianès Isidre Esteve, i ‘Córrer o morir’, del cerdà Kilian Jornet, que un any després continua venent-se i ja va per la 15a edició. D’altra banda, una de les novetats principals d’enguany a nivell nacional també té segell pirinenc: ‘Ulls de gel’, una novel·la negra de Carolina Soler ambientada en un poble de la Cerdanya.

El bon temps i la coincidència amb el mercat setmanal estan convertint aquesta diada de Sant Jordi en la millor dels darrers anys a la Seu, amb una gran afluència de veïns i visitants a l’entorn del passeig Joan Brudieu, que ha comptat amb més parades que mai.

Corbates i carn amb la senyera

L’edició d’enguany a la Seu també ha inclòs detalls originals. Una de les novetats més comentades ha estat la ‘Corbata Catalana’, una creació del jove urgellenc Pep Rocasalves que ja s’està venent arreu del país. Consisteix en una corbata de qualitat amb el disseny de la senyera i l’estrella al nus.

De fet, l’estelada ha estat més present que mai com a element decoratiu i s’ha incorporat també, per exemple, a l’embolcall de les roses. De la seva part, la Carnisseria Charlie ha elaborat una hamburguesa amb les quatre barres, en una jornada en què les carnisseries i xarcuteries també han estat protagonistes amb la creació artística ‘Qui és ara?’, coordinada per Sandra March. Avui la carn s’ha embolicat amb paper decorat amb poemes i dibuixos de sis artistes locals.

Nova pancarta pel civisme

Les activitats paral·leles s’han aprofitat per impulsar la campanya ‘La Seu és casa teva. Cuida-la’. Tant el lliurament de premis dels concursos escolars com la lectura de la gent gran han girat entorn del foment del civisme. Enmig d’aquests dos actes, s’ha descobert la pancarta de la segona fase de la campanya, a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i les regidores de Gent Gran, Montse Bonet; d’Atenció a les Persones, Anna Vives; i d’Infància i Joventut, Meritxell Planes.

Més de trenta parades

El passeig Joan Brudieu acull aquest Sant Jordi un total de 31 parades de llibres, roses, objectes de regals, institucions, entitats, centres educatius i partits polítics. Com ja és habitual, la jornada ha comptat amb la carpa de l’Associació del Llibre del Pirineu, on s’ha dut a terme l’activitat ‘Contes al passeig’ i s’ha fet la signatura de llibres d’autors locals.