S’amplien els professionals que poden derivar al Programa d’atenció psicològica en el marc de la COVID-19

Joan Martínez Benazet
Joan Martínez Benazet. Foto: SFG

Salut ha acordat una modificació del programa d’atenció psicològica en el marc d’emergència sanitària causada per la COVID-19 per tal de poder arribar a més usuaris. Així, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha recordat que es tracta d’un programa destinat a reduir els efectes negatius en la salut mental de part de la població provocats, directament o indirectament, per la pandèmia.

D’aquesta manera, en el decret inicial s’estipulava que la manera habitual per accedir a aquest programa era a través del metge referent, d’un psiquiatre o dels psicopedagogs de les escoles. Ara, s’ha acordat ampliar el ventall de professionals que poden realitzar aquesta derivació a tots els següents: metge referent; metge especialista referent; metge especialista en medicina interna del SAAS; psiquiatre o psicòleg de Salut Mental del SAAS; psicopedagog de l’escola; psicòleg responsable del Servei d’Orientació de la Universitat d’Andorra; psicòleg en exercici en l’àmbit de la psicologia clínica i col·legiat al COPSIA; i psiquiatre amb conveni a la CASS.

A banda, els treballadors socials del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut podran derivar els beneficiaris al metge referent perquè aquest puguin fer la derivació escaient al programa.

El programa inicialment preveia fins a vuit sessions per usuari, però posteriorment es va aprovar que, en cas de necessitat, es pogués prolongar 4 sessions més, arribant a un màxim de 12. Pel que fa als destinataris, s’hi poden adherir persones de més de 6 anys que o bé hagin patit la malaltia, o bé un procés de dol relacionat amb aquesta, o bé hagin resultat greument afectats per les mesures que se n’han derivat.

Cada sessió té un preu de 36 euros: el Govern n’assumeix directament el 65% i la resta, el 35%, va a càrrec de l’usuari. L’Executiu té una partida de 225.000 euros disponible per fer front a aquest programa.

TOTES LES NOTÍCIES