S’amplia l’àrea de confinament de l’escola francesa d’Ordino

Una ambulància del SUM està a la porta de l'escola francesa d'Ordino per atendre als afectats

Els responsables del Ministeri de Salut han determinat confinar tota l’àrea on es localitzen les aules dels alumnes afectats per un episodi d’urticària aquesta setmana a l’escola francesa d’Ordino, després que aquest divendres, una vintena de nens i dos mestres presentessin de nou aquests símptomes tot i que de manera molt lleu. Així, tota la zona de passadissos i lavabos pròximes a les aules dels alumnes afectats romandran tancades fins que es tinguin els resultats de les anàlisis. De la mateixa manera, tot i que les autoritats sanitàries han localitzat el focus en aquests espais, a demanda de la direcció de l’escola, també es reubicaran els alumnes de maternal en un edifici proper.

Aquest matí, la direcció del centre ha informat als Ministeris de Salut i Educació i Ensenyament Superior, que uns quants alumnes d’entre 8 i 11 anys tornaven a presentar símptomes lleus de picors i urticària. Efectius del SUM i tècnics de Salut han assistit als infants i a dos mestres, que han millorat amb el pas de les hores. Els ministres Joan Martínez Benazet i Ester Vilarrubla, acompanyats dels seus equips s’han traslladat fins a l’escola francesa d’Ordino i han determinat prendre mesures de confinament addicionals.

Els pares han estat informats i han pogut recollir els seus fills, tot i que s’ha ofert un servei de permanència fins a l’hora de tancament del centre.

Durant el cap de setmana es continuarà amb la presa de mostres de les àrees afectades, es procedirà a ventilar tots els espais i es durà a terme una higienització exhaustiva del centre.

De cara a la pròxima setmana, l’activitat lectiva es reprendrà de manera normal, tot i la redistribució dels alumnes en diferents espais.