consellEl Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, el projecte de Reglament regulador del Programa de treball temporal en benefici de la col·lectivitat destinat del Consell General, els comuns, les entitats parapúbliques i les societats públiques. Aquest programa dóna continuïtat als desplegats en els darrers anys i pretén fomentar el treball temporal que contribueixi a donar un servei en benefici de la col·lectivitat dels treballadors, amb la novetat que en aquesta edició s’incorpora la possibilitat que el Consell General es pugui acollir al programa.

L’objectiu del programa és reforçar les mesures que es puguin dur a terme en el sector privat i fomentar la contractació temporal de treballadors desocupats i inscrits al Servei d’Ocupació en situació de recerca, per fer treballs que contribueixin a donar un servei en benefici de la col·lectivitat. El contingut del Programa és idèntic al dels programes vigents durant els anys 2012 i 2013, llevat la previsió de vetllar per donar ocupació als treballadors desocupats que reuneixin els perfils personal i professional que s’adaptin més bé a l’oferta de treball, procurant prioritzar els candidats que no hagin estat mai contractats.

En el present projecte, els beneficiaris del programa són directament el Consell General, els comuns, les entitats parapúbliques i les societats públiques, i els destinataris són els treballadors desocupats inscrits al Servei d’Ocupació. En aquest sentit, l’organisme o l’entitat beneficiària estableix amb el treballador destinatari del Programa una relació laboral regulada pel Codi de relacions laborals i, en conseqüència, haurà de declarar la contractació a la CASS.

Els requisits que han de reunir els treballadors desocupats inscrits al servei d’Ocupació per poder ser destinataris del Programa, són els de nacionalitat andorrana o titular d’una autorització de residència i/o treball; constar inscrit al Servei d’Ocupació en situació de recerca durant 45 dies – consecutius o no- en el període dels 12 mesos anteriors a la intermediació amb l’oferta presentada pel programa i no haver rebutjat cap oferta de treball adequada proposada pel Servei d’Ocupació en els darrers 3 mesos.

La subvenció consisteix en el pagament, mentre duri el contracte de 6 mesos de l’import de 1.101€ equivalent a l’import del salari mínim vigent (962,00€) més la part empresarial (14,5%) de cotització a la CASS.

La partida pressupostària destinada als programes de treball temporal en benefici de la col·lectivitat és d’1.000.000€, que es reparteix a parts iguals entre el present Programa i Programa de treball temporal en benefici de la col·lectivitat destinat als àmbits organitzatius de l’Administració general i de l’Administració de justícia aprovat per Decret del 12-03-2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada