Els lletrats de Joan Samarra han demanat a la magistrada instructora totes les actes d’Orfund. L’objectiu és conéixer si consta per escrit la creació de la societat panamenya Mariette Holdings, que va estar presidida per Jordi Cinca i que Joan Samarrra, expresident d’Orfund, assegura no haver ordenat crear.

Fonts properes al cas han informat que els advocats de Joan Samarra han reclamat que es practiquin més proves en el marc de la querella que van presentar contra el ministre de Finances per un presumpte delicte d’administració deslleial en concurs amb un delicte d’apropiació indeguda quan treballava en aquesta empresa. Els lletrats reclamen que s’interrogui a més un empresari espanyol que fa 15 anys residia a Libèria i que estava relacionat amb el tràfic d’armes.
 

Però, sobretot, reclamen que se’ls subministrin totes les actes del consell d’administració d’Orfund mentre va estar en funcionament. Estan especialment interessats a saber si hi ha alguna constància escrita que Orfund demanés a Jordi Cinca crear la societat panamenya Mariette Holdings, de la qual va ser apoderat entre el 1999 i el 2000. Joan Samarra va assegurar que havia tingut coneixement de l’existència d’aquesta empresa el 5 d’abril de l’any passat, quan Cinca va explicar públicament la seva implicació en els anomenats Papers de Panamà. Samarra va afirmar que havia presentat la querella contra Cinca per defensar els seus legítims interessos ja que considera que l’actuació de Cinca a Orfund va provocar la fallida de l’empresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada