Sam Bosque exposa a Escaldes

L’artista andorrana, Sam Bosque inaugura una exposició que recull obres de diferents etapes de la seva trajectòria on la principal protagonista és la mirada a la clínica oftalmològica VallmedicVision.

Sota el nom de “Mirades”, aquesta nova exposició és molt innovadora ja que cal fer ús de les noves tecnologies mòbils (Smartphone i tablet) per tal de veure la majoria de les obres exposades. Aquest nou concepte va estar present a les obres que van participar a la Biennal de Venècia al 2013 (dues de les quals estan exposades a la clínica) i també en una obra que s’exposa per primera vegada a Andorra.

L’exposició consta dos series diferents:

La Mirada de l’altre: sèrie composada de set quadres nascuts d’un projecte basat en el concepte lacanià de la construcció de la identitat, mitjançant el qual, el “Jo” es construeix al ser vist pels altres però des de fora, a partir d’una imatge externa.

Memòria oblidada: sense cap dubte, aquesta sèrie és la part més impactant de l’exposició. A partir d’uns negatius fotogràfics trobats per casualitat, Sam Bosque va pensar en tornar a donar vida als personatges que hi apareixien. A través d’una ampliació dels negatius i d’una escultura, l’artista ha aconseguit que les persones  fotografiades es tornin a afrontar al seu passat des del present i es descontextualitzin del seu record per observar-lo des de l’exterior.

L’exposició compta amb dos quadres diferents amb els seus respectius personatges. Ambdós conjunts van ser exposats a la Biennal de Venècia del 2013. Per veure les obres cal utilitzar un smartphone o tablet, essent aquest el resultat:

L’objectiu d’aquesta nova exposició es implicar i fer interactuar al pacient que es ve a visitar. No es vol que només contempli com a espectador sinó que ell mateix pugui tindre una nova visió de les obres en el mateix moment que les està mirant.

A més, Sam Bosque ha aprofitat per exposar per primera vegada al Principat dues obres inèdites: “Me” a on la pròpia artista es veu en negatiu com els personatges de “Memòria Oblidada” i “Father”, creada al 2015, aquell mateix any va ser finalista del concurs “BP Portrait Award” que organitza la National Portrait Gallery de Londres.

Aquesta exposició està oberta al públic general, és gratuïta i es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 15 a 19h fins a finals de maig a VallmedicVision (Av Nacions Unides, 17 d’Escaldes).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada