vivesRebeu tots els andorrans i andorranes una salutació ben cordial, en la joiosa festa de la Mare de Déu de Meritxell, la nostra Patrona! Portem-li, un any més, al seu Santuari els neguits i les esperances, les alegries i les necessitats de totes les llars andorranes, de tots els seus fills i filles del Principat.

Tenim la promesa del seu ajut, ja que des de la Creu ens ha estat donada com a Mare de tots els deixebles del Senyor. “Aquí tens la teva mare” (Jo 19,27) li digué Jesús al deixeble estimat, i per això el títol de Basílica amb què honorem des de l’any passat la Casa de la nostra Mare celestial, ens ha d’omplir de joia i alhora ha de ser compromís de fidelitat i de renovació eclesial. Com Maria, fem en tot la voluntat de Déu, i Ella ens protegirà i acompanyarà sempre.

El Papa Francesc es pregunta: ”Maria sempre ens porta a Jesús. És una dona de fe, una veritable creient. Com és la fe de Maria? La fe de Maria deslliga el nus del pecat. Per la misericòrdia de Déu, res no és impossible. Fins els nusos més enredats es desfan amb la seva gràcia. I Maria és la mare que amb paciència i tendresa ens porta a Déu, perquè deslligui els nusos de la nostra ànima amb la seva misericòrdia.” Deixem que la festa de Meritxell ens amoroseixi el cor endurit, que uneixi les voluntats de tots els andorrans, i que la Verge Immaculada sigui la nostra protectora. Mantinguem-nos agraïts pel seu sí generós, aprenent dels seus compromisos de vida i perseverants amb Ella en la pregària perquè “vingui a nosaltres el Regne del Pare”  (cfr. Mt 6,10).

En moments d’incertesa, quan els problemes ens podrien aclaparar, acudim a la nostra Protectora, perquè des de Meritxell ens allargui la seva mà misericordiosa, i ens refaci amb l’amor que brolla del seu Cor Immaculat. A tots us desitjo pau i alegria en aquesta Festa de la Mare de Meritxell, i que atorgui al Poble Andorrà la saviesa i l’audàcia per enfocar el present i el futur del país amb confiança i responsabilitat.

Joiosa Festa de Meritxell!

+Joan-Enric Vives

Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada