Salut va fer 1.362 controls i va obrir 9 expedients a establiments alimentaris durant el 2017

El ministeri de Salut ha presentat aquest dijous al matí la memòria d’activitats del 2017 de l’àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, on es destaca que es van fer 1.362 inspeccions físiques a establiments del sector, siguin restaurants, petits i grans comerços, cuines centrals, indústries o transportistes, entre d’altres. Aquests més de 1.362 controls van derivar en 9 expedients sancionadors, ha explicat el cap d’àrea de Salut Alimentària i Entorn, Josep Maria Casals, per infraccions a la normativa vigent, una xifra en la línia d’anys anteriors. La majoria d’aquests expedients, també per ser el sector més ampli, van dirigir-se a restaurants.

D’altres dades de la memòria exposades és que l’any passat es van produir gairebé 264.000 quilos de carn andorrana, que es van registrar 6 incidències a empreses subministradores d’aigua potable (tot i que Casals ha assegurat que en línies generals l’aigua que consumim és d’excel·lent qualitat) i que, malgrat que a la data d’avui només hi ha dues torres de refrigeració actives, el risc de legionel·losi es manté, perquè s’ha traslladat als equipaments de baix risc. Finalment, Casals ha informat que a finals d’any es donaran a conèixer els resultats de l’enquesta nutricional d’Andorra 2017-2018, la qual donarà dades actualitzades per comparar-les amb l’enquesta feta el 2004-2005.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.