El ministeri de Salut i Benestar recorda, amb l’arribada de la tardor, les recomanacions a seguir per evitar intoxicacions amb la ingesta de bolets, a través d’un díptic informatiu.

Donat el fet que una part significativa de la població del país surt a collir bolets, el ministeri recorda que, tot i ser ingredients imprescindibles en la preparació de molts plats, cal de tenir present que hi ha espècies tòxiques i algunes d’elles son molt perilloses.

El Ministeri de Salut i Benestar treballa des de fa anys per conscienciar la població dels perills que comporta el consum de bolets sense saber-ne identificar correctament les espècies.

Per això disposa d’un díptic informatiu penjat a la seva web i que es distribuirà a través del Canal Directe de Salut, donant una sèrie de recomanacions útils per evitar-ne les intoxicacions i informant sobre la forma d’actuar en cas que s’arribi a la intoxicació.

El criteri bàsic per evitar una intoxicació per la ingestió de bolets tòxics és consumir únicament aquells que se sap amb tota certesa de quina espècie són. Si es té algun dubte a l’hora d’identificar-los, s’han de rebutjar.

En cas d’intoxicació, el ministeri recomana visitar immediatament el metge davant els primers símptomes, portant les restes de bolets que encara es puguin conservar. A més, en el cas que siguin diverses les persones que han menjat bolets, totes han de consultar el metge, encara que alguna d’elles no presenti cap símptoma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada