Salut presenta el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions al comitè operatiu

Hospital Nostra Senyora de Meritxell
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Foto: Arxiu

El ministeri de Salut ha presentat aquest dimecres el marc general del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (PISMA) al comitè operatiu per tal que els seus membres l’analitzin i hi puguin fer aportacions de millora.

El grup operatiu el conformen representants de diferents ministeris –Esports, Medi Ambient, Afers Socials, Participació Ciutadana, Educació, Interior–, representants de diferents col·legis i associacions professionals –metges, infermers, psicòlegs i treballadors socials–, col·lectius, entitats i associacions.

Així doncs, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, i l’assessor en Salut Mental del ministeri, Pere Bonet, han exposat el Pla, que defineix l’estratègia 2021-2030 i les accions necessàries per desenvolupar un model d’atenció en salut mental i addiccions que garanteixi el dret a la salut mental de la població. La proposta es divideix en 6 eixos i 14 línies estratègiques, i d’aquestes se’n desprenen 61 accions.

Tal com ha destacat Mas, es fa especial èmfasi en la promoció, prevenció, atenció i rehabilitació de les persones que pateixen algun trastorn mental per tal de millorar la seva qualitat de vida.

Un cop presentat i amb la voluntat de que sigui un procés participatiu i alineat amb les polítiques internacionals, transversal i sostenible, s’espera que els participants puguin fer-hi aportacions.

TOTES LES NOTÍCIES