vacunes

L’Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut del ministeri de Salut i Benestar ha informat de la posada en marxa d’una campanya per facilitar la vacunació dels adolescents. En aquest sentit, des de Salut han recordat que la vacunació és una de les actuacions sanitàries més eficaces que es coneixen pel que fa a la reducció de malalties i de mortalitat al món.

Aquesta fàcil actuació de prevenció davant determinades malalties, que presenta un elevat compliment per part de la població quan parlem dels infants més petits, és, però, difícil de mantenir en el cas dels adolescents a causa, entre altres raons, del fet que es tracta d’un col·lectiu que, per les seves característiques, sovint contacta poc amb el sistema de salut.

És per aquest motiu que el Ministeri de Salut i Benestar ha posat en marxa una campanya per facilitar la vacunació dels adolescents centrada en les estratègies següents:

-Vacunació sense necessitat de prescripció mèdica:Per rebre les vacunes següents no és necessària la prescripció mèdica en cap dels centres administradors (consultes mèdiques, servei de salut escolar i centres d’atenció primària d’infermeria), de manera que perquè els joves rebin la vacuna només és necessària l’autorització dels pares. o Vacuna MCC (antimeningocòccica conjugada C) als 12 anys, o Vacuna dTpa (diftèria de l’adult, tètanus, pertussis acel·lular de l’adult) als 15 anys o Vacuna contra el VPH (virus papil·loma humà) a les noies de 12anys.

-Campanyes sistemàtiques de vacunació a l’escola a partir del curs 2014-2015.

-Sensibilització a la població a través dels mitjans de comunicació i d’informació directa a les famílies dels infants susceptibles de ser vacunats, a les quals s’adreçarà una carta informativa distribuïda a través dels centres escolars.

(Foto: S.F.G.)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada