El Ministeri de Salut i Benestar informa que el proper dijous 14 de novembre a les 21h, a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany, es durà a terme una conferència, oberta al públic en general i adreçada principalment a les famílies, sobre el paper preventiu de la família en el consum d’alcohol.

L’acte anirà a càrrec de la coordinadora clínica de la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Angelina Santolària, i compta amb la col·laboració del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i del Comú d’Escaldes-Engordany.

L’objectiu d’aquesta conferència és oferir a les famílies eines de prevenció del consum d’alcohol i dels riscos associats, atès que aquestes tenen un paper molt important a l’hora de protegir els seus fills i filles davant conductes no saludables, entre les quals hi ha el consum d’alcohol.

L’alcohol és una de les substàncies addictives més consumides tant per part de la població adulta com per part dels joves. En la nostra societat, el consum d’alcohol està molt normalitzat i sovint la percepció del risc és molt baix.

Aquesta conferència és una de les accions que s’ha previst desenvolupar en el marc del Pla d’acció per reduir l’ús nociu de l’alcohol inclòs en el desplegament del Pla Nacional Contra les Drogodependències, orientades a prevenir i reduir l’ús nociu d’aquesta substància i el seu impacte sanitari i social.

Altres accions previstes s’encaminen a donar continuïtat i promocionar accions d’informació i sensibilització sobre els efectes nocius del consum d’alcohol, la reducció dels riscos associats i la promoció d’actituds i hàbits saludables en diferents àmbits d’intervenció com és el familiar, l’escolar i comunitari.

Pel desenvolupament d’aquestes accions, es compta amb la participació de professionals de la salut i de la joventut i amb Creu Roja Andorrana que col·labora desenvolupant el projecte “Alcohol + Conducció = Mal Rotllo”.

Un altre aspecte essencial per reduir l’ús nociu de l’alcohol és reduir l’accessibilitat d’aquesta substància, especialment per part dels menors d’edat, i és per aquest motiu que es treballa en col·laboració amb el Ministeri de Justícia i Interior per vetllar pel compliment del Decret que regula determinats aspectes de la venda i consum de begudes alcohòliques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada