Salut manté la hipòtesi que el virus “s’ha vehiculat” per la manipulació dels recipients d’aigua

El Ministeri de Salut manté la hipòtesi que el virus que ha causat la intoxicació de 4.136 persones a Catalunya arran del consum d’aigua embotellada a la planta d’Arinsal “s’ha vehiculat a través de la manipulació dels recipients reutilitzats en la línia de producció afectada”. De fet, el Ministeri de Salut insisteix en el fet que “les analítiques microbiològiques efectuades de manera continuada a la planta, haguessin mostrat els nivells de càrrega microbiana” detectats en les anàlisis de les quals ha informat la Generalitat de Catalunya. A més de destacar que no es farà cap valoració sobre la contaminació fins que no es tinguin les anàlisis, també s’ha posat en relleu que la concentració de virus trobada en aquestes mostres és “d’un màxim de 20 partícules virals per 5 litres”, i per tant, “no es pot parlar de contaminació per filtració d’aigües residuals”.

El Ministeri de Salut ha informat aquest dimarts al vespre a través d’un comunicat que es manté la hipòtesi que el virus que ha provocat la intoxicació de 4.136 persones a Catalunya pel consum d’aigua embotellada a Arinsal “s’ha vehiculat a través de la manipulació dels recipients reutilitzats en la línia de producció afectada”.

Pel que fa al resultat del qual s’ha informat aquest dilluns per part de la Generalitat de Catalunya, referent als dos lots ja analitzats, i “dels quals es té un resultat preliminar”, des del Ministeri de Salut remarquen que l’informe indica que “la concentració de virus trobada en aquestes mostres és d’un màxim de 20 partícules virals per 5 litres, i per tant, no es pot parlar de contaminació per filtració d’aigües residuals”. I insisteixen en el fet que les analítiques microbiològiques efectuades de manera continuada a la planta, “haguessin mostrat els nivells de càrrega microbiana d’aquest tipus”. Cal remarcar que la Generalitat de Catalunya va indicar que s’havien trobat concentracions elevades de norovirus a l’aigua, que ascendien entre 1.000 i 10.000. 

Des del Ministeri s’ha expressat aquests aspectes esmentats si bé s’ha afegit que no farà valoracions de la presumpta contaminació de l’aigua envasada a la planta d’Arinsal fins a tenir tots els elements suficients i la informació derivada del resultat de les analítiques oficials de les mostres d’aigua enviades al laboratori de l’Agència de la Salut Pública de Catalunya situat a Girona.

Tot i així, han emès aquest comunicat “davant les informacions aparegudes pels resultats de les anàlisis de dos lots d’aigua” envasada a Arinsal, contaminada pel virus anomenat Norovirus.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.