El Ministeri de Salut ha incoat aquest 2016 tres expedients a farmàcies per vendre vacunes a l’exterior sense les condicions de conservació necessàries o sense recepta, i altres dos es troben en curs. Així ho ha posat en relleu el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, a preguntes del president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, sobre presumptes casos d’enviaments irregulars de vacunes a l’exterior per part de farmàcies del país.

Álvarez ha manifestat que ja s’ha fet saber al Col·legi de Farmacèutics les obligacions en aquests casos perquè incideixin en aquestes bones pràctiques, ja que tal com ha destacat el titular de Salut, es podria veure malmesa la imatge del país. També ha posat en relleu que la relació amb l’agència espanyola dels medicaments i productes sanitaris és bona i que fins i tot va fer arribar al Ministeri de Salut un avís sobre un suposat enviament sense complir les condicions per part d’una farmàcia del país a una consulta mèdica espanyola. Es dóna la coincidència, segons el ministre, que aquesta farmàcia ja estava sent investigada pel Ministeri.

La consellera d’SDP, Sílvia Bonet, ha considerat aquests casos relatats pel ministre com d'”extremament” greus i ha afegit que la sanció que s’apliqui ha de ser “exemplar”. Marfany ha incidit que són casos puntuals. A més, ha dit que des del 2010 hi ha hagut sis expedients per venda d’anabolitzants de manera fraudulenta.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada