El Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement a través de l’Agencia Española de Medicamentos  y Productos sanitarios de la possibilitat que alguns sistemes de seient ortopèdics acoblats a les cadires de rodes Rea Azalea® Base, fabricades per l’empresa INVACARE REA AB de Suècia, no hagin passat el test d’impacte, per la qual cosa no siguin aptes per ser utilitzats com seients de transport en vehicles a motor.

La cadira de rodes Rea Azalea® Base està dissenyada per usuaris que requereixin un seient a mida, per la qual cosa la cadira s’entrega sense seient. Depenent del tipus de seient que s’hi instal·li la cadira pot ser utilitzada o no com seient de transport en vehicles a motor.

El fabricant no ha lliurat, en algunes de les cadires, les etiquetes que han de col·locar-s’hi quan s’hi ha acoblat un mòdul de seient testat per ser utilitzat com seient de transport. Aquestes etiquetes (veure imatge inferior) es situen en els 4 punts de fixació on s’ha de col·locar el sistema de subjecció per fixar-se al vehicle i mostren el símbol de què s’hi ha realitzat els assajos necessaris per ser utilitzats en vehicles a motor.

Recomanacions per a les ortopèdies:
·    Si el seu establiment ha venut a pacients cadires Rea Azalea® Base, d’algun dels números de sèrie indicats a l’annex, intenti identificar-los per confirmar que el seient és apte per ser utilitzat com seient de transport en vehicles a motor i si és així col·loqui les etiquetes identificatives.
·    Si disposa en el seu establiment d’aquestes cadires, comprovi abans de lliurar-les als pacients que el seient elegit és apte per ser utilitzat com seient de transport i si és així col·loqui les etiquetes indicades.

Recomanacions per als pacients:
·    Si disposa d’una cadira Rea Azalea® Base comprovi si el número de sèrie es correspon amb algun dels números de sèrie afectats i que figuren en l’annex.
·    Si es correspon amb algun dels números de sèrie de l’annex, contacti amb la ortopèdia on la va adquirir per verificar que el seient és segur per ser utilitzat com seient de transport en vehicles a motor.
·    Si la seva cadira no es correspon amb algun dels números de sèrie de l’annex no li afecta aquesta mesura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada