El Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement a través de l’Agencia Española de Medicamentos y Productos sanitarios de la possibilitat que als Elevadors Oxford Advance, fabricats abans de juliol del 2010 per l’empresa Joerns Healthcare del Regne Unit, se’ls pugui deformar o fracturar la peça superior de la base, per la qual cosa no siguin aptes per ser utilitzats com a elevadors.

Els Elevadors Oxford Advance estan destinats a traslladar a una persona d’una superfície de descans a una altra superfície, per exemple d’un llit a una cadira de rodes. Si s’afluixa o extreuen els 4 cargols que subjecten la placa base a la peça superior, aquesta última es podria deformar o debilitar-se al rebre la càrrega, en conseqüència podrien trencar-se a l’exercir massa força.

D’acord amb la informació facilitada per l’empresa, des de la comercialització del producte al 2004 hi ha hagut 2 incidents per la fractura de la peça superior de la base.

Joerns Heatlhcare, el fabricant, recomana reemplaçar els 4 cargols de la placa base per a verificar la correcta subjecció dels ancoratges.

Productes afectats:

ELEVADORS OXFORD ADVANCE, ref. 15000, núm. de sèrie anteriors al 1007L0001 fabricats abans del juliol del 2010.

Recomanacions per a les ortopèdies, distribuidors:

· Verificar si en el seu estoc tenen Elevadors Oxford Advance amb data de fabricació anterior al juliol del 2010, en cas de disposar d’alguna unitat, posar-se en contacte amb el distribuïdor (a Espanya el distribuïdor és l’empresa Sunrise Medical)

· Si el seu establiment ha venut Elevadors Oxford Advance afectats per aquesta mesura correctora, posar-se en contacte amb els usuaris als que s’ha venut per informar-los que el seu producte necessita una verificació i actualització abans de 6 mesos.

· Si es disposa en el seu establiment d’aquests elevadors, comprovar abans de vendre’ls que els cargols han estat substituïts.

Recomanacions pels centres sanitaris, usuari:

· Si es disposa d’un Elevadors Oxford Advance fabricat abans del juliol del 2010 verificar el número de sèrie i la data de fabricació. Aquests es troben impresos en un etiqueta negra que es troba darrera la roda posterior esquerra de la carcassa blava.

· Posar-se en contacte amb la persona que va subministrar el producte perquè realitzin els canvis necessaris perquè l’elevador sigui totalment segur.

· Si l’elevador no va ser fabricat amb anterioritat al juliol del 2010, no afecta aquesta mesura.

Per a qualsevol aclariment, subministrament dels cargols i/o ajuda tècnica, es pot contactar amb el Departament de control de qualitat de Sunrise Medical, a través del tel. (+ 34) 94 632 21 94 o per correu electrònic calidad@sunrisemedical.es.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada